Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   UPDATE/ În secțiile unde timpul…

UPDATE În secțiile unde timpul de așteptare pentru a vota este mare, programul (NU) se va prelungi și după ora 21:00

Foto: facebook.com/eugen.tomac

La solicitarea Partidului Mișcarea Populară (PMP), în toate secțiile din Diaspora și R. Moldova unde timpul de așteptare pentru a vota este mare, programul se va prelungi și după ora 21:00, spune deputatul român Eugen Tomac, liderul PMP.

UPDATE/ Biroul Electoral Central din România nu va prelungi programul pentru ca toți cei care stau la coadă, să-și poată exercita dreptul la vot.

Partidul Mișcarea Populară a cerut Biroului Electoral Central și Ministerului de Externe al României să decidă de urgență prelungirea programului secțiilor de vot din străinătate, astfel încât toți românii din Diaspora și din R. Moldova care se prezintă la vot să își poată exercita dreptul și după ora 21.00.

În context, Tomac a precizat că, în anumite state din Uniunea Europeană, votul s-a desfășurat timp de două zile, tocmai pentru a încuraja participarea cetățenilor la scrutin.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.