Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fosta ministră a Infrastructurii și…

Fosta ministră a Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, într-o nouă funcție la Guvern

Sursă: Facebook/ Lilia Dabija

Fosta ministră a Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a fost numită în funcția de secretar general adjunct a Guvernului. Miniștrii au aprobat decizia astăzi, 27 decembrie, la ședința Executivului.

Premierul Dorin Recean a salutat revenirea Liliei Dabija la Guvern. Tot el anunța, în luna iulie curent, despre faptul că trei miniștri și-au dat demisia, printre ei și Lilia Dabija, care a renunțat la șefia Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR). Ceilalți doi erau ministrul Educației Anatolie Topală și ministra Afacerilor Interne Ana Revenco.

Actualul ministrul Andrei Spînu a revenit în funcție după plecarea ei. Atunci, Dabija a scris un mesaj, unde menționa: „(…) Și nu, nu exagerez: am depus efortul ca în toate domeniile noastre de activitate să facem progrese: drumuri, poduri, dezvoltare regională și locală, construcție, apă și sanitație. Nu este un caz că domeniile acestui minister sunt primele din cele 20 de activități ale Guvernului. Îi doresc succes viitorului ministru, care va avea mult de lucru, dar cu o astfel de echipă, nimic nu este imposibil”.

Lilia Dabija a ocupat și funcția de secretar general al MIDR, este licențiată în drept.

Tot astăzi, Guvernul l-a numit pe Artiom Jucov în funcția de director general al Agenției Naționale Antidoping (ANA), cu un mandat de patru ani, dată fiind reorganizarea instituției publice din subordinea Guvernului în autoritate administrativă centrală.