Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Recean a discutat cu…

Dorin Recean a discutat cu președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german, Michael Roth

Sursă: gov.md

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevederea cu Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german. Cei doi oficiali, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, au discutat despre „importanța implementării reformelor pentru realizarea parcursului european al țării noastre, dezvoltarea economică a R. Moldova, dar și situația de securitate la nivel regional”.

Joi, 18 aprilie, prim-ministrul a vorbit cu Michael Roth despre „eforturile depuse de Executiv pentru crearea unui mediu de afaceri sigur și predictibil pentru investitori și s-a referit la beneficiile oferite antreprenorilor”.

Obiectivul nostru este să dezvoltăm economia națională și să atragem investiții care vor genera noi locuri de muncă acasă”, a spus premierul Dorin Recean.

La rândul său, Michael Roth a reiterat sprijinul Germaniei pentru parcursul european al R. Moldova și a subliniat că țara va ajuta în continuare țara noastră să-și consolideze reziliența și să se dezvolte.

Moldova este țara oportunităților, iar Germania va rămâne alături pentru a le valorifica”, a declarat președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul Germaniei acordat țării noastre, „care contribuie la consolidarea diverselor sectoare cheie, accentuând și suportul oferit de partea germană Ucrainei, datorită căreia în Republica Moldova este pace. Astfel, autoritățile se pot concentra pe modernizarea țării, în baza celor patru direcții prioritare: dezvoltarea economică și creșterea bunăstării, pacea și securitatea, anticorupția și reforma justiției și integrarea europeană”, se menționează în comunicatul Guvernului.