• DOC/ Deputații Partidului Politic Șor, testați pentru Covid-19: au fost publicate rezultatele testelor

  DOC/ Deputații Partidului Politic Șor, testați pentru Covid-19: au fost publicate rezultatele testelor
  vizualizări
  30 mai 2020 | 10:48

  Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatele au ieșit negative pentru toți. Pe pagina de Facebook a partidului, au fost postate rezultatele în cazul ceor opt parlamentari.

  În acest context, în mesajul postat pe Facebook, membrii Partidului Politic Șor susțin că „toți deputații Șor din Parlament sunt sănătoși și pregătiți să muncească în continuare pentru binele cetățenilor și să lupte cu regimul corupt de la guvernare”.

  Vă anunțăm că toți deputații Fracțiunii Partidului „ȘOR” au făcut testul la COVID-19 și toate rezultatele sunt negative. Toți colegii noștri din Parlament sunt sănătoși și pregătiți să muncească în continuare pentru binele cetățenilor și să lupte cu regimul corupt de la guvernare.

  Astfel, toate apropourile și acuzațiile făcute de unele instituții media apropiate guvernării despre faptul că deputații noștri nu respectă regulile și expun cetățeni anumitor pericole s-au dovedit a fi nefondate”, scrie în mesajul postat pe Facebook.

  Pe 26 mai, și deputații Pro Moldova au anunțat că toți deputații din grupul parlamentar au fost testați pentru Covid-19, iar rezultatele au ieșit negative.

  Vineri, 22 mai,președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus.

  Deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului vor fi testați pentru determinarea prezenței noului tip de coronavirus.  

  La recomandarea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor necesare pentru efectuarea procedurii de testare.

  Luni, 25 mai, și deputatul socialist Vladimir Mîzdrenco a fost testat pozitiv pentru coronavirusul de tip nou.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Alte 174 cazuri noi de infecție cu Covid-19 și un deces, înregistrate în ultimele 24 de ore

  174 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate duminică, 12 iulie, în R. Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Totodată, un bărbat de 61 de ani s-a stins…
  Alte 174 cazuri noi de infecție cu Covid-19 și un deces, înregistrate în ultimele 24 de ore

  Reprezentantul României la OMS demontează 10 cele mai vehiculate mituri despre coronavirus

  România a înregistrat sâmbătă cel mai mare număr de cazuri nou diagnosticate de Covid în 24 de ore – 698, la capătul unor săptămâni în care numărul de îmbolnăviri a crescut constant. Odată cu relaxarea re…
  Reprezentantul României la OMS demontează 10 cele mai vehiculate mituri despre coronavirus

  Al doilea caz de Covid-19 la Penitenciarul nr. 13. Colegul de celulă al lui Pruteanu, internat la IMU

  După ce ieri, deținutul Oleg Pruteanu, care a fost diagnosticat cu Covid-19, a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), astăzi, 12 iulie și colegul de celulă al acestuia a fost internat în secți…
  Al doilea caz de Covid-19 la Penitenciarul nr. 13. Colegul de celulă al lui Pruteanu, internat la IMU

  Covid-19, România: 456 de cazuri noi de îmbolnăvire şi 13 decese, în ultimele 24 de ore

  Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate. De…
  Covid-19, România: 456 de cazuri noi de îmbolnăvire şi 13 decese, în ultimele 24 de ore

  Protest în plină pandemie: Jos mâinile de pe „OrheiLand”

  Mai mulți oameni, în frunte cu deputata Marina Tauber și Pavel Verejanu, primarul de Orhei, au protestat cerând redeschiderea parcului „OrheiLand”. Asta deși, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Pu…
  Protest în plină pandemie: Jos mâinile de pe „OrheiLand”

  366 de persoane diagnosticate cu Covid-19 sunt în stare gravă. Anunțul făcut de autorități

  Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19 208 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1313 în Transnistria. Bilanțul deceselor ajunge la 641. În ultimele 24 de ore, în cadrul C…
  366 de persoane diagnosticate cu Covid-19 sunt în stare gravă. Anunțul făcut de autorități