Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Deputații Partidului Politic Șor,…

DOC Deputații Partidului Politic Șor, testați pentru Covid-19: au fost publicate rezultatele testelor

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor au fost testați pentru COVID-19, iar rezultatele au ieșit negative pentru toți. Pe pagina de Facebook a partidului, au fost postate rezultatele în cazul ceor opt parlamentari.

În acest context, în mesajul postat pe Facebook, membrii Partidului Politic Șor susțin că „toți deputații Șor din Parlament sunt sănătoși și pregătiți să muncească în continuare pentru binele cetățenilor și să lupte cu regimul corupt de la guvernare”.

Vă anunțăm că toți deputații Fracțiunii Partidului „ȘOR” au făcut testul la COVID-19 și toate rezultatele sunt negative. Toți colegii noștri din Parlament sunt sănătoși și pregătiți să muncească în continuare pentru binele cetățenilor și să lupte cu regimul corupt de la guvernare.

Astfel, toate apropourile și acuzațiile făcute de unele instituții media apropiate guvernării despre faptul că deputații noștri nu respectă regulile și expun cetățeni anumitor pericole s-au dovedit a fi nefondate”, scrie în mesajul postat pe Facebook.

Pe 26 mai, și deputații Pro Moldova au anunțat că toți deputații din grupul parlamentar au fost testați pentru Covid-19, iar rezultatele au ieșit negative.

Vineri, 22 mai,președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus.

Deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului vor fi testați pentru determinarea prezenței noului tip de coronavirus.  

La recomandarea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor necesare pentru efectuarea procedurii de testare.

Luni, 25 mai, și deputatul socialist Vladimir Mîzdrenco a fost testat pozitiv pentru coronavirusul de tip nou.