Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat socialist, diagnosticat cu…

Un deputat socialist, diagnosticat cu Covid-19. Anunțul făcut de un coleg de partid al parlamentarului

Încă un deputat din Parlamentul de la Chișinău a fost diagnosticat cu Covid-19. Este vorba despre deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor (PSRM), Vladimir Mîzdrenco. Anunțul a fost făcut luni, 25 mai, de către colegul său de partid, Bogdan Țîrdea, pe un canal de socializare.

La deputatul PSRM Vladimir Mîzdrenco a fost depistată prezența virusului COVID-19”, a scris socialistul Bogdan Țîrdea pe rețeaua de socializare.

Vladimir Mîzdrenco

Socialistul Vladimir Mîzdrenco, care are 32 de ani, a fost ales deputat în circumscripția uninominală nr. 38, la alegerile parlamentare din 2019. El este fiul ex-deputatei socialiste, Irina Mizdrenco.

Vineri, 22 mai, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție prin care a fost instituit regimul de autoizolare pentru deputați. Decizia a fost luată după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc a fost infectat cu noul coronavirus.

Deputații și angajații din cadrul Secretariatului Parlamentului vor fi testați pentru determinarea prezenței noului tip de coronavirus.  

La recomandarea președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, testarea deputaților urmează a fi efectuată din resursele personale ale parlamentarilor, iar pentru angajații Secretariatului instituției urmează a fi identificată o soluție de acoperire a cheltuielilor necesare pentru efectuarea procedurii de testare.