Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Câțiva deputați ACUM cer…

DOC Câțiva deputați ACUM cer modificarea Legii cu privire la Curtea de Conturi. Reacția lui Marian Lupu

Foto: Facebook/Curtea de Coturi

În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege, care este la etapa de examinare, prin care este solicitată modificarea Legii privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a R. Moldova (CCRM). Președintele instituției, Marian Lupu, salută inițiativa de a oferi independență financiară CCRM.

Autorii proiectului de lege, deputații din fracțiunea PAS, blocul ACUM, Dumitru Alaiba, Radu Marian și Veronica Roșca, solicită completarea art. 4 din Legea privind organizarea și funcționarea CCRM.

În prezent, art. 4 prevede că CCRM „se finanțează de la bugetul de stat în limita alocațiilor bugetare aprobate prin legea bugetară anuală” și „bugetul Curții de Conturi se elaborează, se aprobă și se administrează conform principiilor, regulilor și procedurilor prevăzute de Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale nr. 181/2014”.

Autorii menționează că „proiectul vine să soluționeze lacunele de ordin legislativ care stau în calea independenței financiare a instituției supreme de audit din R. Moldova” și „are drept scop să rectifice aceste breșe și să redea Curții de Conturi independența financiară, astfel încât instituția să activeze cu minimum interferențe din partea factorului politic”.

Președintele CCRM, Marian Lupu, susține argumentele deputaților.

„Mulțumim autorilor pentru sesizarea importanței independenței financiare, operaționale și funcționale a CCRM și, în acest sens, pentru această inițiativă legislativă”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/Curtea de Conturi