Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputatul independent Alexandr Oleinic: „Dacă…

Deputatul independent Alexandr Oleinic: „Dacă dăm jos acest Guvern, cu cine-l schimbăm”

„Dacă dăm jos acest Guvern, cu cine-l schimbăm?”, se întreabă deputatul independent Alexandr Oleinic, după ce a fost depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, înaintată de Platforma DA și susținută de PAS. Acesta susține că dacă sunt necesare schimbări – doar printr-un dialog constructiv se va putea îmbunătăți starea lucrurilor, precum și condițiile de trai a cetățenilor.

ACUM, câteva minute, a fost înaintată moțiunea de cenzură contra Guvernului Chicu…  Din tot ce s-a citit de la tribuna centrală, cu unele expuneri sunt de acord. Trebuie să recunoaștem – în unele domenii chiar au eșuat… Și sunt necesare schimbări, găsite măsuri de soluționare a problemelor, etc.  Dar ACUM alta este problema – dacă-l dăm jos acest Guvern, cu cine-l schimbăm? Mai mult, cu cine-l votăm?, dacă chiar și semnatarii nu acceptă susținerea unor fracțiuni/grupuri parlamentare… 
Dacă toate acestea sunt pentru un PR – este un lucru. Dar dacă dorim să schimbăm ceva – trebuie să ne așezăm și să discutăm, doar printr-un dialog constructiv putem îmbunătăți starea lucrurilor, precum și condițiile de trai al cetățenilor”
, a scris Oleinic pe pagina de Facebook.

Platforma DA a înaintat astăzi, 16 iulie, în Parlament, moțiunea de cenzură pe care a înaintat-o împotriva Guvernului Chicu. Documentul a fost citit de la tribuna Parlamentului de către liderul fracțiunii. 

Documentul a fost transmis Comisiei Juridice, iar potrivit legii, în următoarele 2 săptămâni, Parlamentul este obligat să dezbată moțiunea într-o sesiune extraordinară. Dacă va aduna cel puțin 51 de voturi, atunci Guvernul este demis. 

Deocamdată, moțiunea a fost înaintată de deputații Platformei DA și cei de la PAS, care împreună au 25 de deputați. Anterior, cei de la PRO-Moldova au anunțat că o vor susține, fiind vorba de încă 14 deputați. Și Partidul Șor a dat de înțeles că va vota, plus 9 legislatori. Dacă mai adunăm și votul lui Octavian Țîcu, este vorba despre un număr de 49 de deputați, dar în lipsa lui Ilan Șor, moțiunea ar putea fi votată de 48.