Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câțiva foști democrați, revocați de…

Câțiva foști democrați, revocați de la șefia unor comisii parlamentare

Foto: parlament.md

Componența mai multor comisii parlamentare permanente au fost modificate după ce câțiva deputați au părăsit fracțiunea PDM.

Astfel, Igor Vremea a fost desemnat președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană, iar Violeta Ivanov – revocată din această funcție.

Ghenadie Buza este desemnat președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie, urmare a revocării deputatei Elena Bacalu.

Nicolae Ciubuc a fost desemnat președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind revocat din calitatea de vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Vasile Bîtca este revocat din calitatea de președinte al Comisiei administrație publică. Această funcție a revenit deputatei Reghina Apostolova.

Hotărârea prevede, de asemenea, modificări în lista vicepreședinților, secretarilor sau membrilor comisiilor.

Totodată, au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale.

La fel, deputata Violeta Ivanov a fost revocată din funcția de șef al delegației la Adunarea parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Deputații l-au desemnat în această calitate pe Nicolae Ciubuc.

Violeta Ivanov a fost revocată și din funcția de șef-adjunct al delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, iar Igor Vremea desemnat în această funcție.

A suferit modificări și componența delegației Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Ruxanda Glavan a fost exclusă din lista membrilor. Membru al delegației la APCE a devenit Monica Babuc.