Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Anunțul președintelui R. Moldova, Igor…

Anunțul președintelui R. Moldova, Igor Dodon, privind tranzitul de gaze și creditul de 300 de mln de dolari de la ruși

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține că Ucraina și Federația Rusă au semnat un nou acord privind tranzitul de gaze. Astfel, gazul va ajunge în R. Moldova prin căile tradiționale.

„A fost semnat acordul între Ucraina și Federația Rusă, astfel că gazul va ajunge în R. Moldova pe căile tradițional, tranzitat prin Ucraina. Începând cu 1 ianuarie prețul la gaz va fi mai mic comparativ cu anul 2019”, a declarat Dodon.

Tot Dodon a declarat că a discutat, la Moscova, cu președintele rus Vladimir Putin despre creditul în valoare de 300 de milioane de dolari solicitat de guvernul de la Chișinău.

Potrivit lui Dodon, acordul de împrumut cu Federația Rusă este gata și ar putea fi semnat la sfârșitul lunii ianuarie.

„Un alt subiect discutat cu Putin a fost obținerea unui credit. Creditul de 300 de milioane de dolari solicitat de guvernul R. Moldova pentru proiecte de infrastructură.

Decizia de principiu a fost deja luată, în luna ianuarie urmează să fie negociată la nivelul ministerelor pentru ca la începutul sesiunii parlamentare Acordul să fie semnat. Condițiile sunt la fel ca cele cu partenerii europeni”, a mai spus Dodon.

Contractul de tranzit al gazelor naturale semnat între Ucraina și Federația Rusă expiră la 31 decembrie 2019.