Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PL și PD refuză demiterea…

PL și PD refuză demiterea lui Chetraru și Gurin. PLDM părăsește ședința Parlamentului

Deputaţii PLDM au înaintat Alianţei pentru Integrare Europeană un ultimatum, cerând demisiile directorului CNA, Viorel Chetraru și Procurorului General, Corneliu Gurin. Solicitarea acestora nu a fost susținută de celelalte două formațiuni ale Alianței pentru Integrare 3. Drept răspuns, PLDM a părăsit ședința Parlamentului. Potrivit deputatului liberal-democrat Iurie Țap, revendicările, de fapt, ar fi mult mai largi și au ca obiectiv realizarea Programului de guvernare și funcționarea eficientă a instituțiilor de stat.

„De fapt, am avut o adunare generală a Alianței pe care am solicitat-o deja de două luni. Da, ne dorim asigurări că instituțiile statului o să-și facă datoria. Problema nu este doar în aceste două persoane. Sistemul de justiție trebuie să fie echidistant și să nu activeze selectiv, așa cum se întâmplă în prezent. Așa nu putem să ne mișcăm înainte”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Iurie Țap, discuțiile în cadrul ședinței AIE au fost bune, iar celelalte partide ar fi susținut că „trebuie să realizăm Programul de guvernare”. Astfel, reveniți în ședință, fracțiunea PLDM a solicitat o pauză a Parlamentului până săptămâna viitoare, necesară pentru a încheia discuțiile privind pașii necesari în realizarea obiectivelor propuse. Ținând însă cont că PD și PL nu au susținut solicitarea amânării ședinței, PLDM a părăsit-o.

Cu toate acestea, liberal-democratul a declarat că fracțiunea va reveni la ședințele ulterioare ale Parlamentului, deoarece există un șir de proiecte importante necesare de a fi adoptate și implementate,. Iurie Țap a menționat, însă, că PLDM își rezervă dreptul de a acționa și pe cont propriu, separat de Alianța pentru Integrare Europeană.

Totuși, Iurie Țap infirmă posibilitatea demiterii procurorului general și directorului CNA împreună cu PSRM și PCRM. „Noi avem convenit un Program de guvernare, de aceea ne dorim să realizăm aceste obiective în formatul AIE. PSRM și PCRM au cu totul alte sarcini”., a punctat deputatul.

Sursa foto: pesurse.md