„Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atât de puțin, ca să nu intre în primii 12”. Explicațiile Radmilei Popovici, membră a juriului R. Moldova la Eurovision
Una dintre membrii juriului din Republica Moldova la Eurovision, scriitoarea Radmila Popovici, a făcut public modul cum a votat și clasamentul pe care l-a întocmit. Ea afirmă că piesa României nu s-a aflat printre piesele sale favorite, dar că a plasat-o, totuși, pe locul al zecelea, din 12 țări pe care trebuia să le aleagă. Scriitoarea spune că și-a exprimat votul nesilită nemituită de nimeni.
„Favoriții mei în concursul Eurovision SONG Contest, (finaliștii, pe locuri, adică în ordine descrescătoare – 12 țări din 24 – fără a putea vota pentru RM):
Locul 1 — Ucraina
Locul 2 — Marea Britanie
Locul 3 — Suedia
Locul 4 — Belgia
Locul 5 — Elveția
Locul 6 — Estonia
Locul 7 — Australia
Locul 8 — Azerbaidjan
Locul 9 — Olanda
Locul 10 — România
Locul 11 — Grecia
Locul 12 — Portugalia
Ca să fie clar! Am votat cu Inima, cu Auzul, cu Văzul, dar și pentru Mesajul pieselor (NEsilită de nimeni, NEangajată și NEmituită de nimeni, cum se insinuează pe aici), pe cât de obiectiv am știut s-o fac (în acest context, al CÂNTECULUI), cu competențele pe care le am, pe cât le pot avea.
Aș fi oferit Republicii Moldova punctaj maxim (ținând cont de toate criteriile menționate mai sus: inimă, auz, văz, mesaj), dacă ar fi fost voie să votăm reprezentanții noștri.
Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atât de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți (aleși de mine)”, a scris Radmila Popovici pe Facebook.
Ceilalți membri ai juriului au fost: fondatorul și dirijorul Moldovan National Youth Orchestra, Adriano Marian; interpreții Cristina Scarlat și Natan; Ilona Stepanov.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.