Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Oficial ucrainean: Mitul celei mai…

Oficial ucrainean: Mitul celei mai moderne și puternice armate din lume a lui Putin este distrus și ars pe drumurile din Kiev, Harkov, Cernihiv și Nikolaev

Ucraina a rezistat primului și celui mai dificil val de atac al invadatorilor ruși”, a declarat Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare. El a menționat că Kievul, Harkov, Mariupol, Nikolaev, Cernigov și Odesa rămân a fi zone importante din punct de vedere strategic pentru inamic.

„A unsprezecea zi a eroicei rezistențe naționale continuă! Am rezistat primului, celui mai dificil val de atacuri ale orcilor ruși. Mitul celei mai moderne și puternice armate din lume a lui Putin a fost distrus și ars pe drumurile din regiunile Kiev și Harkov, din regiunile Cernihiv și Nikolaev”, declară Danilov.

Potrivit secretarului Consiliului Național de Securitate și Apărare, atenția principală a ocupanților ruși este către sudul Ucrainei, astfel încercând să oprească accesul la Mările Negre și Azov, ceea ce, în opinia lor, va crea condiții de suprimare economică a rezistenței ucrainene.

„În nicio direcție forțele teroriste ruse nu au obținut succes strategic. Armata ucraineană dă o respingere demnă, iar ziua victoriei noastre asupra himerei ruse se apropie în fiecare zi, însă inamicul este încă periculos și pregătește un al doilea val al unei ofensive de amploare, pentru care trebuie să fim pe cât de pregătiți și uniți cât se poate. Orașele ce rămân importante din punct de vedere strategic sunt: Kiev, Harkov, Mariupol, Nikolaev, Cernihiv și Odesa. Planul inamicului este să încercuiască orașele cheie, și să devasteze forțele armate ucrainene, pentru a crea o catastrofă umanitară pentru civili”, menționează în mesajul său, Oleksiy Danilov.

Danilov a remarcat că inamicul nu lasă nicio șansă ucrainenilor de a stăpâni Kievul, de aceea își formează resurse pentru a pune stăpânire pe Nipr. Din partea Ucrainei se desfășoară o regrupare, completare cu rezerve noi și suplinire a armatei ucrainene cu cele mai noi arme.

Pe final, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare menționează că „până acum am făcut cel mai dificil pas către victorie, însă mai este mult de muncit pentru a distruge ocupanții și de a returna toate pământurile ucrainene”.

„Înmormântările pentru mamele rusești și tonele de fier militar rusesc carbonizat sunt o reamintire pentru următorul val de invadatori: nu interveni – vom ucide! Și vom ucide atât, încât se va trezi societatea rusă drogată, dacă nu din vinovăție, atunci din durere. Niciodată să nu lupți cu ucrainenii, mai devreme sau mai târziu vom veni la tine pentru a-ți returna toate datoriile pe care le-ai acumulat, iar factura s-a urcat cu un secol înainte. Glorie Ucrainei! Moarte dușmanilor”, a concluzionat Danilov.