Principală  —  Ştiri   —   Nou vârf la nivel mondial…

Nou vârf la nivel mondial – un milion se infectează la fiecare 5 zile. Numărul infectărilor pe glob ajunge la 13 milioane

Sursa foto: World Health Organization in Moldova

Pandemia de coronavirus atinge, luni, un nou prag sumbru la nivel mondial – 13 milioane de oameni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, conform datelor worldometers.info.

Trecerea de la 12 milioane la 13 milioane de infectați s-a făcut din nou în doar 5 zile, în condițiile în care numărul infectărilor continuă să crească în mod accelerat – vineri a fost înregistrat noul vârf al pandemiei – 236.918 infectați în 24 de ore pe tot mapamondul. 

Anterior, pentru a ajunge de la 10 la 11 milioane, au fost nevoie de 7 zile, iar pentru a ajunge la primul milion de infectați, coronavirusului i-au trebuit trei luni. Creșterea rapidă are loc pentru că transmisia se face direct proporțional cu numărul de infectați – cu cât mai mulți oameni sunt bolnavi, cu atât se transmite mai repede boala.

Situația continuă să se agraveze mai ales în Statele Unite și Brazilia, principalele focare de coronavirus în acest moment. În SUA, numărul infectărilor a început să crească cu aproximativ 60.000 zilnic, iar cifra totală se apropie de 3,5 milioane. Sâmbătă, numărul de noi infecţii în SUA a atins un record de 66.528 de cazuri în 24 de ore.