Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul de Externe ucrainean a…

Ministrul de Externe ucrainean a făcut apel către cetățeni în privința cererii de „închidere” a cerului

Dmytro Kuleba, Ministrul Afacerilor Externe, îi îndeamnă pe cetățeni să nu înceteze cererile de „închidere” a cerului deasupra Ucrainei. Kuleba a menționat, într-un briefing de presă, că acum se analizează mai multe variante prin care s-ar putea întreprinde această decizie, informează RBK-Ucraina.

„Astăzi se elaborează diverse opțiuni pentru a închide cerul deasupra Ucrainei, și de a curăța avioanele rusești de pe cer. Este un subiect extrem de dificil, (ucrainenilor – n. r.) nu încetați să cereți acest lucru. Mai devreme sau mai târziu vom realiza ceea ce ne-am propus și vom schimba situația în favoarea noastră, dar pentru aceasta este necesar să fim fermi pe poziție”, a anunțat Kuleba în briefing.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că nicio aeronavă NATO nu va zbura pe cerul Ucrainei. Potrivit acestuia, NATO nu vrea un conflict direct cu Rusia.

Președintele Volodymyr Zelensky a reacționat la refuzul NATO de a închide cerul, spunând că „Alianța în sine a creat o narațiune precum că acest lucru ar provoca Rusia”.