Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Marian Lupu: PLDM ar avea…

Marian Lupu: PLDM ar avea o înțelegere cu Platforma DA și intenționează să părăsească AIE – 3

Liderul PD, Marian Lupu, susține că, presupunerile existenței unor înțelegeri între Partidul Liberal Democrat și reprezentanții Platformei  civice „Demnitate și Adevăr” sunt confirmate, astăzi, de acțiunile de astăzi ale PLDM.

Potrivit lui Lupu, PLDM ar încerca astfel să-și motiveze intenția de a părăsi Alianța pentru Integrare Europeană 3. Acesta presupune că decizia ar fi deja luată de liberal-democrați.

„Ceea ce s-a întâmplat azi și ieri în cadrul Biroului permanent a scos la suprafață un adevăr despre care noi cu toții vorbeam, dar nu tocmai deschis, presupuneam, dar acțiunile de astăzi vin să confirme înțelegerile de mult timp în urmă dintre cel puțin un grup din lideri ai PLDM și cei de la Platforma DA. Din punctul meu de vedere ar fi fost onest și cinstit ca ei să fi recunoscut din start acest lucru și să nu mințit pe cei care au ieșit în Piață”, a declarat Marian Lupu de la tribuna Legislativului.

Marian Lupu argumentează poziția prin faptul că deputații liberal-democrați și-au retras semnăturile de pe proiectul legilativ privind modificarea Constituției prin referendum și inițiativa alegerii directe a președintelui, cât și prin solicitarea PLDM de a invita la o ședință specială a Parlamentului doar reprezentanții Platformei „DA”, și nu a tuturor protestatarilor.

„Din punctul meu de vedere, grupul radical PLDM a luat deja decizia de a părăsi Alianța pentru Integrare Europeană. Nu trebuie să se joace. Să aibă bărbăția și să spună tranșant că decizia este adoptată și că-și doresc părăsirea AIE”, a punctat președintele PD.