Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Ministerul de Externe și…

VIDEO Ministerul de Externe și CEC face totalurile organizării procesului de vot în străinătate

Șeful diplomației moldovenești, Oleg Țulea și președintele CEC, Dorin Cimil fac totalurile pregătirii procesului de vot în străinătate. Potrivit Ministerului de Externe secțiile de votare sunt pregătite pentru a primi alegători, iar toate buletinele de vot au ajuns la destinație.

În total, au fost deschise 138 de secții de votare în străinătate care au fost echipate tehnic și logistic și a acredidat 278 de observatori care vor fi în secșiile din afara țării, 181 din partea a 6 concurenți electorali.

Concluzia de bază este că procesul de vot va fi îngreunat de pandemie în toate țările, iar la secția de votare de la Baku se va putea vota doar de la 7.00 până la 18.00 din cauza situației excepționale anunțate din cauza conflictului din Nagorno-Karabakh.

Șeful CEC, Dorin Cimil spune că autoritatea electorală este în contact cu Ministerul de Interne și SIS privitor la informațiile legate de organizarea alegătorilor din Stânga Nistrului care ar urma să vină să voteze. Cimil spune că „se întreprind măsuri concrete pentru a preveni tentativele de organizare ale alegatorilor la secții, au fost create celule la MAI și ANTA pentru a opri acele mijloace de transport mai mari de 8 persoane. Dacă se va proba că e vorba despre un fenomen masiv, vom trimite toate materialele la Curtea Constituțională care va lua o decizie”, a declarat Dorin Cimil.