La 1 iunie va fi prelungit termenul pașapoartelor biometrice care au expirat. Anunțul făcut de prim-ministra R. Moldova
Din 1 iunie 2022, termenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor R. Moldova, care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 30 decembrie 2022, va fi prelungit automat până la 30 iunie 2023. Un anunț în acest sens a fost făcut miercuri, 18 mai, de prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul unei conferințe de presă.
„Începând cu 1 iunie va fi prelungit termenul de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor R. Moldova care au expirat în perioada din 1 ianuarie 2020 și 31 decembrie 2022. Deci, pașapoartele ale căror termen de valabilitate a expirat între 1 ianuarie 2020 și până la 31 decembrie 2022, valabilitatea lor va fi extinsă automat până la 30 iunie 2023. Noi deja suntem aproape de perioada estivală, am avut foarte mulți cetățeni care în perioada pandemiei nu au putut veni acasă și nu și-au putut perfectă actele, iar din această cauza avem o creștere semnificativă la pașapoarte. În acest sens, va fi aplicată această extindere, oamenii nu vor trebui să vină la centrele multifuncționale sau la consulat. Pașapoartele se vor considera extinse. Această măsură a fost deja aplicată de mai multe țări”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.
Potrivit dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrări Europene (MAEIE), în termen de 10 zile, prin intermediul căilor diplomatice, va aduce la cunoștința tuturor statelor despre prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului cetățeanului R. Moldova, expirat în perioada 01 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, până la 30 iunie 2023.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.