Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Important pentru moldovenii care vor…

Important pentru moldovenii care vor să meargă în Marea Britanie: Sunt obligați să stea în carantină și să completeze un formular special

Ambasada Moldovei de la Londra a emis astăzi un mesaj important pentru moldovenii care vor să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Astfel, cetățenii Republicii Moldova trebuie să știe că la sosirea în Marea Britanie, in continuare, este obligatorie izolarea timp de 14 zile.

De asemenea, transmite misiunea diplomatică, fiecare persoană care vrea să intre în Regatul Unit este obligată ca „începând cu 48 ore înaintea zborului, până în ziua zborului, cel târziu” să completeze „on-line formularul „Public Health Passenger Locator”. După completarea formularului, veți primi o confirmare electronică pe care va trebui să o prezentanți la check-in/boarding și la sosire în Londra. Formularul poate fi completat aici”, se arată în mesaj.


Moldovenii care ajung în Marea Britanie sunt obligați să ofere datele de contact și locul în care vor sta următoarele 14 zile pe care nu trebuie să-l părăsească pe perioada pandemiei. Altfel, potrivit legislației britanice, pot primi amenzi care să depășească 1000 de lire, dar și alte sancțiuni.