Principală  —  Ştiri  —  Social   —   IGP: Mașinile de mare tonaj…

IGP: Mașinile de mare tonaj au anumite restricții în perioada caniculară. Cei care nu respectă normele, vor fi amendați

Sursa foto: poliția.md

Unitățile de transport cu o greutate de peste 20 tone nu au dreptul să circule pe anumite porțiuni de trasee din țară, care sunt semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate, în zile cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, iar cei care vor ignora aceste norme riscă amendă, informează Inspectoratul Național de Poliție (IGP).

Într-un comunicat, poliția avertizează că „conform prevederilor regulamentului circulației rutiere, în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, unitățile de transport cu o greutate de peste 20 tone nu au dreptul să circule pe anumite porțiuni de trasee din țară, care sunt semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate”.

Aceste restricții de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea cât și lichidarea situaților excepționale, scrie poliția.

Potrivit IGP, scopul interdicției este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic.

În acest context, poliția îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășeste 30 de grade Celsius.

Persoanele fizice care vor ignora aceste norme riscă amendă de la 3000 până la 4500 lei, iar cele juridice de la 12 000 la 15 000 de lei, informează IGP.