Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul promite bani pentru rebilitarea…

Guvernul promite bani pentru rebilitarea drumurilor distruse de ploile torențiale în 3 localități din raionul Ialoveni

Trei localități din raionul Ialoveni vor beneficia de resurse financiare din partea Guvernului pentru reabilitarea drumurilor distruse de ploile torențiale de la începutul acestei luni. Este vorba despre Misovca, Costești și Horăști. O decizie în acest sens a fost aprobată în urma ședinței de vineri, 31 iulie, a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Totuși, potrivit comunicatului Guvernului, nu este menționată suma alocată pentru reparația drumurilor deteriorate din aceste trei localități.

Totodată, prin decizia CESP, s-a decis acordarea a peste 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă,  deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie.

Pentru lichidarea consecințelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului.

La începutul lunii iulie, ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe zone ale țării. De intervenția pompierilor a fost nevoie în localități din raioanele Hâncești, Ialoveni, Criuleni, Leova, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Ploile abundente de atunci au deteriorat și mai multe porțiuni de drumuri locale din localitățile Buțeni, Negrea Sofia din raionul Hâncești. Prejudicii au fost înregistrate și în localitățile Molești, Hansca și Cigârleni, raionul Ialoveni.