Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Gestul emoționant al unei basarabence…

Gestul emoționant al unei basarabence și a prietenilor săi de la Birmingham, în susținerea lucrătorilor medicali de acolo

Mariana Plămădeală este stabilită în Anglia, la Birmingham, iar ieri seara auzise la știrile de la BBC cum o soră medicală povestea că atunci când ieșise din tură și s-a dus la magazin, practic nu mai avea ce cumpăra, pentru că rafturile erau goale. Drept urmare, Mariana și-a mobilizat prietenii, iar din donații azi a mers să cumpere produse pe care le-au lăsat celor de la Urgențe. 

„Ieri seara, ascultam știrile pe BBC4. La un moment dat, o soră medicală a spus în lacrimi: „Am ieșit după un schimb de 48 ore și am mers la magazin să îmi cumpăr mâncare – produse de bază, dar nu am găsit nimic pe rafturi. Vă rog, nu mai cumpărați în panică produse, pentru că noi, doctorii și surorile medicale nu mai avem ce să mâncăm”. 

După ce am ascultat-o, am simțit o neliniște interioară și un dezgust față de cei care și-au umplut cărucioarele, în loc să cumpere produse în coșulet. Cât poți să mănânci? Cum să nu te gândești și la alții? 

Locuiesc la Birmingham, al doilea oraș după Londra. Am sunat la recepție la Birmingham City hospital – cel mai mare spital din centrul orașului. Doamna care mi-a răspuns a indicat că pot veni să las produse la Accidents & Emergency (Urgențe). Am contactat prietenii și i-am rugat cine poate să contribuie cât de puțin. 

Cu cele 70 de lire adunate în mai puțin de 24 ore, astăzi am mers să procur produse. Produsele au fost lăsate la A&E, după indicații. Surorile medicale erau cumva socate de gest și ne-au multumit mult de tot, adăugând că mai mulți colegi și colege de-ai lor au trecut prin această situație (când nu au mai găsit produse pe rafturi). 

În funcție de cum se dezvoltă situația în Anglia, cred și insist că este o necesitate să ajutăm oamenii care au mai mare nevoie de noi. Mai ales, cei care salvează vieți. Ne găndim ca asociație, noi, de la RUDA, să deschidem un cont în care lumea să doneze și să cumpărăm cele necesare pentru doctori/surori medicale și oamenii în vârstă/ mame singure și alți oameni blocati la casele lor”, spune Mariana. 

Guvernul britanic a ordonat vineri, 20 martie închiderea barurilor, restaurantelor, cinematografelor, sălilor de fitness şi teatrelor pe termen nedefinit, înăsprind astfel măsurile de luptă împotriva propagării coronavirusului.