Principală  —  Ştiri   —   GALERIE FOTO/ „Drum al crucii…

GALERIE FOTO „Drum al crucii aerian” împotriva Covid-19. Episcopul de Ungheni și Nisporeni s-a rugat pentru Moldova dintr-un avion de mici dimensiuni

Episcopul de Ungheni și Nisporeni a făcut „înconjorul țării noastre Moldova, cu ,,Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăț” și cu Icoana Maicii Domnului ,,Kasperscaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaște ale sfinților din toată lumea”, titrează site-ul episcopiei.

Acțiunea a fost realizată pentru „ ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală și întărire în prevenirea și lupta cu virusul COVID-19”, mai scrie sursa.

Prelații au urcat într-un avion de mici dimensiuni la aeroportul de la Vadul lui Vodă și au făcut un tur al Republicii Moldova. Pe parcursul călătoriei, însoțiți de icoane, episcopul Petru însoțit de însoțit de protoiereul Nicolai Boian și protodiaconul Victor Rotari s-au rugat pentru Republica Moldova.

Poporul moldav, s-a bucurat astăzi de o binecuvântare deosebită. Icoana-Chivot, are în centrul ei, o Icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”. Anume cu acest Chip al Maicii Domnului, s-a înconjurat orașul Odessa, în timpul războiului. Găsim în istorie că, cu chipul Maicii Domnului, ,,Kasperscaia”, sunt înconjurate orașele și satele, pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz. – scrie pa peagina Episcopiei

  

Reprezentanții Episcopiei anunță că întreaga procesiune a fost posibilă grație suportului oferit de către Părintele Ioan Mămăligă. În pozele postate însă, apare și șeful Starnet, Alexandru Machidon.