Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Roma, fără oameni: „Dacă…

FOTO Roma, fără oameni: „Dacă mai înainte se cânta la balcoane, acum se respiră un aer îngrijorător”

Foto: Victoria Grosu Vremeș

Străzile, altădată aglomerate ale Romei, sunt acum pustii. Localnicii respectă restrictițiile impuse de autorități și stau în autoizolare. Totodată, Victoria Grosu Vremeș, aflată acolo, povestește că oamenii sunt tot mai îngrijorați de starea lor de sănătate, cât și de cea economică.

„Dacă acum trei săptămâni se cânta pe la balcoane, acum din ce în ce se mai mult se respiră un aer îngrijorător. Oamenii sunt preocupați atât de starea sănătății, cât și de starea economică. Guvernul italian lucrează la proiecte care să asigure asistență sanitară și economică cetățenilor și rezidenților. Dar știm că va dura ceva până vor fi puse în aplicație aceste ajutoare.

Am înțeles că la primăriile de sector sunt disponibile fonduri pentru rezidenții care nu au un venit. Nu se dau bani, dar se oferă tichete pentru produse alimentare, cu care se poate merge la oricare magazin, pentru a procura produse. Persoanele care muncesc în familii la făcut curat sau asistă bătrâni au voie să se deplaseze la locul de muncă, completând o declarație pe propria răspundere”, spune Victoria Grosu Vremeș.

Infecţiile din ultimele 24 de ore au totalizat 4.050 de noi cazuri, comparativ cu 5.217 în ziua precedentă, au declarat autorităţile de protecţie civilă luni la conferinţa de presă zilnică de la Roma, scrie mediafax.ro. Aceasta este cea mai mică creştere din 17 martie. Decesele cauzate de boală au crescut luni cu 812, comparativ cu 756 duminică, ceea ce a însumat un total de 11.591. Italia are în total 101.739 de cazuri, cele mai multe după SUA.

Foto: Victoria Grosu Vremeș