Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   VIDEO/Pe timp de carantină, un…

VIDEO/Pe timp de carantină, un agent economic aduna tineri pe rețele de socializare și îi chema să se distreze

foto:politia.md

La data de 27 martie, un agent economic, cu sediul în sectorul Botanica din mun. Chișinău, prin intermediul unei rețele de socializare, a adunat tineri și a organizat un eveniment în clubul de noapte pe care îl administrează, a anunțat într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Ofițerii de investigații ai Centrului pentru combaterea crimelor informatice al INI al IGP, în rezultatul analizei mediului virtual, au identificat utilizatorul și adresa clubului de noapte. Urmare a descinderilor efectuate,  în localul de noapte au fost depistate și identificate  11 persoane care consumau băuturi alcoolice.

Pentru ignorarea prevederilor Dispozițiilor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, agentul economic va fi sancționat în conformitate cu prevederile  art. 761  din Codul Contravențional cu o amendă între 50 și 75 de mii de lei.

IGP a atras atenția că toate persoanele fizice sau juridice care vor ignora prevederile menite să protejeze oamenii vor fi sancționate conform legislației în vigoare.

Începând cu 16 martie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate a decis sistarea activității piețelor, punctelor comerciale, a restaurantelor și cantinelor, până la data de 31 martie.