Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Blinken: SUA și G7 au…

Blinken: SUA și G7 au scopul să detensioneze situația în Orientul Mijlociu

Sursa: Chip Somodevilla/Getty Images

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat la reuniunea ministerială a G7 de la Capri, că nu va comenta dacă SUA au primit o notificare prealabilă cu privire la atacul Israelului asupra Iranului, dar repetă că America nu a fost implicată în nicio operațiune ofensivă, scrie Bloomberg.

Întrebat dacă lovitura israeliană a fost limitată/calibrată pentru ca Iranul să nu reacţioneze în continuare, el răspunde că accentul SUA şi al G7 a fost detensionarea tensiunilor. Chiar dacă SUA rămân angajate, spune el, față de securitatea Israelului. SUA au ajutat la interceptarea unora dintre proiectilele trase de Iran împotriva Israelului în urmă cu aproape o săptămână.

Reamintim că în dimineața zilei de 19 aprilie, Israelul a lansat o rachetă ce a lovit Iranul. Presa de stat iraniană relatează că zborurile au fost suspendate deasupra mai multor orașe. Racheta lansată de Israel vine drept răspuns la atacatul Iranului care la 13 aprilie a lansat sute de drone, rachete de croazieră și rachete balistice. Israelul a fost în stare de urgență, a închis spațiul aerian pentru câteva ore și a ridicat în aer numeroase avioane militare și de vânătoare.

O rachetă israeliană a lovit Iranul, spun oficiali americani. „Orașul este centrul programului nuclear”

Iranul a atacat Israelul cu drone, rachete de croazieră și rachete balistice. SUA au anunțat că sprijină Israelul