Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Avocații lui FILAT: „perchezițiile de…

Avocații lui FILAT: „perchezițiile de ieri au fost ilegale”

Avocații fostului premier Vlad Filat susțin că perchezițiile de ieri și de astăzi, efectuate de către ofițerii anticorupție sunt ilegale.  Aceștia invocă nulitatea procedeului probator, precizând că în calitate de deputat, Filat încă beneficiază de imunitate parlamentară pentru alte acte procesuale repetate, cum ar fi percheziția repetată.

Avocații declară că o nouă percheziție poate fi efectuată doar în cazul când se fundamentează pe probe sau motive noi. „Aceste motive trebuie prezentate pocurorului General și trebuie declanșată o nouă procedură de ridicare a imunității. Esta ca și cum s-ar emite un nou mandate de arestare în baza aceleiași Hotărâri a Parlamentului.”, se menționează într-un comunicat de presă al avocaților.

Amintim că ieri, a avut loc prima ședință de judecată în cazul Rusu Ion, Caravita și Business Estate. La final învinuitul, care este cumnatul și nașul de cununie al fostului premier Vlad Filat, a refuzat să facă vreo declarație pentru presă. În schimb procurorul pe caz, Adriana Bețișor, a subliniat că liderul PLDM a fost cel care beneficiat de pe urma activității companiei Caravita.

Contactată de ZdG, Cristina Bancu, avocata lui Ion Rusu, nu a infirmat, dar nici nu a confirmat declarațiile procurorului. „Nu comentez nimic. Ați auzit și am auzit și noi declarațiile procurorului, dar nu putem face niciun comentariu. Este prematur, suntem mai mulți avocați care reprezentăm interesele pe dosar, de aceea vom veni cu un comentariu comun într-un comunicat de presă, în timpul săptămânii curente.”, a declarat Bancu.

Menționăm că apărarea ex-premierului Vlad Filat și a nașului său, Ion Rusu este reprezentată de diferiți avocați, care însă fac parte din același birou „Popa & Avocații”.

Sursa foto:  unimedia.info