Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu: PRO-Moldova nu acceptă…

Andrian Candu: PRO-Moldova nu acceptă niciun dialog și nicio consultare cu Igor Dodon: Doar discuții parlamentare și cu Maia Sandu

PRO-Moldova nu va accepta niciun dialog și nicio consultare cu Igor Dodon pentru că acesta și-a pierdut legitimitatea la 15 noiembrie atunci când aproape un milion de moldoveni au votat pentru schimbare. Sunt câteva din declarațiile liderului formațiunii, Andrian Candu.

Formațiunea sa pledează pentru un dialog cu toate fracțiunile și partidele din Parlament, dar și cu Maia Sandu în calitatea sa de președinte ales.

„Pe 15 noiembrie, aproape 1 milion de cetățeni au cerut prin vot schimbarea. Toată societatea și conaționalii solicită de la clasa politică o schimbare. Noi cei din PRO-Moldova am luptat pentru o astfel de schimbare si ne-am dorit ca președintele Republicii Moldova să plece în istorie. La ora actuala, Igor Dodon nu are legitimitatea și legalitatea să inițieze consultări cu partidele parlamentare, nu are acordându-i-se un vot de neîncredere. Considerăm că singura care e în drept astăzi este președintele nou ales Maia Sandu să aibă legitimitatea să inițieze astfel de consultări pentru a determina ce urmează pentru viitor”, a declarat Candu. 

Andrian Candu crede că Parlamentul are acum câteva chestiuni pe care trebuie să le rezolve în perioada imediat următoare.

„Când și cum se vor declanșa anticipatele, cum va arăta guvernul până la alegerile anticipate, care va trebui să gestioneze situația pandemică și sanitară care au avut un impact negativ și foarte rău, cum vor fi administrate lucrurile în educație și să efectueze reformele de justiție și cum intrăm în noul an cu buget și politica fiscală”, a mai declarat liderul PRO-Moldova.

La final, Andrian Candu solicită Maiei Sandu inițierea unor discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare cât mai curând posibil și chiar înainte de inaugurarea oficială.

„Și dacă e să vorbim de corectitudine, considerăm ca presedintele ales Maia Sandu ar trebui să beneficieze de protecție din partea statului și ar fi fost corect ca astăzi SPPS să-i ofere această protecție ca are deja calitate oficală și acest lucru ar trebui să se întâmple fără întârziere. Și pe această cale o încurajăm pe dumneaei și PAS să examineze posibilitatea lansării unui dialog cu partidele și fracțiunile parlamentare înainte să-și înceapă exercitarea mandatului din 23 sau 24 decembrie, așa cum prevede Constituția”, a încheiat Andrian Candu.