Principală  —  Ştiri   —   20.000 de străini din 52…

20.000 de străini din 52 de țări s-au înscris pentru a se oferi voluntari în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a anunțat astăzi despre o mobilizare fără precedent a străinilor care vor să lupte pentru Ucraina, scrie eurointegration.com.ua.

„De astăzi, întreaga lume este de partea Ucrainei, nu doar în cuvinte, ci și în fapte”, a subliniat Kuleba, subliniind că Kievul simte sprijinul nu numai al guvernelor străine, ci și al cetățenilor de rând.

„Mobilizarea oamenilor liberi ai lumii este pur și simplu uimitoare. La noi vin veterani și voluntari cu experiență din 52 de țări ale lumii. Aceasta este dorința lor. Nu i-am angajat, nu îi stimulăm în niciun fel. Aceasta este dorința lor de a lupta de partea binelui”, a spus ministrul.

Dmitri Kuleba a remarcat că nu are dreptul să dezvăluie distribuția voluntarilor pe țară, precum și date despre cei care au ajuns în Ucraina, dar a subliniat că vorbim despre un număr mare de solicitanți.

„Numărul total de cereri se apropie de 20.000”, a subliniat el.

Potrivit Evropravda, străinii colectează și asistență financiară pentru Ucraina. În special, în Statele Unite, un donator necunoscut a transferat 1 milion de dolari pentru nevoile armatei ucrainene.

Între timp, Republica Cehă a lansat un sistem de achiziție și livrare imediată a echipamentelor militare către Ucraina.