Principală  —  Parteneriat   —   VIDEO/ Câți bani adunăm pentru…

VIDEO Câți bani adunăm pentru fondul clasei sau de ce strângerea fondurilor în școli tot este o formă de corupție | Podcast „Hai să ne înțelegem”

Fenomenul strângerii fondurilor în școli nu este unul nou. Acesta luat amploare după proclamarea independenței, odată cu criza economică din țară. Atunci, necesitățile școlilor au căzut pe umerii părinților, doar că de-a lungul timpului, strângerea banilor a devenit o tradiție. În zilele noastre nu mai există o necesitate stringentă, dar deprinderea a rămas. Am discutat despre fenomenul corupției în școli cu avocata și experta anticorupție, Cristina Ciubotaru. În cea de-a treia ediție a podcastului „Hai să ne înțelegem” aflăm de ce școala a devenit un mediu unde involuntar se educă toleranța la corupție, ce pericole aduce cu sine fenomenul și cum scăpăm de el.

Podcastul „Hai să ne înțelegem” este produs de AGORA și distribuit de ZdG în cadrul unui parteneriat cu Asociația Presei Independente.

Seria de podcasturi este realizată cu susținerea proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Opiniile exprimate reprezintă opinia autorilor și nu reprezintă neapărat poziția finanțatorilor și a GIZ.

Partener al proiectului este Asociația Presei Independente care implementează proiectul „Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.