Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fostul deputat Constantin Botnari,…

VIDEO Fostul deputat Constantin Botnari, uimit că e dat în căutare internațională: „Sunt deschis că colaborez cu ancheta și nu mă ascund”

Fostul deputat și ex-secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari, alias „Borsetka”, anunțat în căutare internațională de Interpol, cere să fie cercetat în Marea Britanie. Acesta a publicat un mesaj video în care susține că ceea ce se petrece în privința lui este incorect din partea guvernării și este deschis să colaboreze cu ancheta.

Fostul democrat Constantin Botnari, poreclit „borsetka” lui Vladimir Plahotniuc apare într-un mesaj video în care susține că din 2019 se află în Marea Britanie cu familia sa.

„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie unde muncesc la o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presa din R. Moldova că sunt căutat și cercetat penal. Căutat de organele de drept, Interpol din R. Moldova care nu este corect și tare m-a uimit acest caz. Am plecat din R. Moldova fără nicio restricție, niciodată nu am fost cercetat penal și nimeni niciodată nu m-a citat în vreo cauză penală în R. Moldova și niciunde”, spune acesta.

Botnari anunță că avocații săi urmează să ia legătura cu organele de drept din R. Moldova.

Avocații mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura Generală a R. Moldova unde se cere să se creeze o comisie rogatorie ca să fiu cercetat aici în Marea Britanie. Sunt deschis să colaborez cu ancheta și nu mă ascund. Consider că tot ce se petrece în privința mea la ziua de astăzi este incorect și totul este pus la cale de foștii mei oponenți politici, care astăzi sunt la guvernare. Nu înțeleg cum se întâmplă așa, instanța de judecată încă nu s-a expus în privința mandatului de arest, dar deja șeful Interpol din R. Moldova tirajează informații în presă că sunt dat în căutare”, mai menționează acesta.

„Repet, nu mă ascund și nu m-am ascuns niciodată”, a accentuat Botnari.

La 21 decembrie, fostul democrat Constantin Botnari, poreclit „borsetka” lui Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare internațională de Interpol. Biroul Interpol de la Lyon a acceptat solicitarea biroul Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare pe Botnari, care în anul 2019 a fugit din R. Moldova, după ce Partidul Democrat din care făcea parte a cedat puterea.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol) a menționat că solicitarea autorităților de la Chișinău a fost acceptată de Biroul Interpol de la Lyon, astfel că autoritățile internaționale urmează să întreprindă măsuri pentru localizarea lui Botnari.

„Confirm faptul că Constantin Botnari este anunțat în căutare internațională pentru localizare. Faptul că este anunțat în căutare este precedat de o solicitare a autorităților abilitate. În speță este vorba de Biroul național Central Interpol al R. Moldova care a transmis această solicitare în adresa Biroul Interpol de la Lyon pentru a fi anunțat în căutare internațională. (..) Este vorba despre contrafacere, fals în acte publice”, ne-a comunicat Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol).

Potrivit unui comunicat emis de PCCOCS, Botnari, împreună cu Plahotniuc sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.

„Mai exact, la indicația cetățeanul Plahotniuc, deputatul afiliat dânsului și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment, ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc. Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Mai mult decât atât, actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi. Prin faptele comise, au fost încălcate un șir de acte și proceduri obligatorii pentru toți solicitanții. Prin urmare, așa cum învinuiții se eschivează de oamenii legii, procurorii i-au anunțat în căutare, iar în privința apropiatului lui Vladimir Plahotniuc a fost solicitată și aplicarea arestului, în lipsă”, se menționează în nota PCCOCS.

În perioada guvernării PD, Constantin Botnari a fost numit mâna dreaptă a liderului democrat de atunci Vladimir Plahotniuc. În 2019, atunci când PD a cedat puterea, Botnari a dispărut din spațiul public.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris despre „Casa Albă” a lui Constantin Botnari. Mai multe detalii avem aici – (VIDEO) Filmare cu drona // „Casa Albă” a lui Constantin Botnari