Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Declarațiile Marinei Tauber, după…

VIDEO Declarațiile Marinei Tauber, după ce CEC a decis să solicite anularea înregistrării concurentei electorale la funcția de primar al mun. Bălți: „sunt primar care deja a câștigat”

sursa: Marina Tauber/ Facebook

„Până nu este expusă o decizie finală judecătorească, Marina Tauber din partea Partidului Politic „Șor”, sunt candidat, sunt primar care deja a câștigat și sunt sigură că în zilele apropiate, la votare, nu că o să confirmăm votarea din 21 noiembrie, dar o să dublăm rezultatul nostru. Vom lupta”, a declarat Marina Tauber după ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 1 decembrie curent.

În cadrul ședinței, CEC a decis, cu votul a șase membri, să solicite Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentei electorale desemnată de Partidul Politic „Șor” la funcția de primar al mun. Bălți. S-a întâmplat după ce CEC a constat folosirea de către Marina Tauber a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi, de cel puțin 34 260 de lei, astfel depășind plafonul maxim stabilit de CEC, cu cel puțin 9 514 lei. DETALII

Potrivit Codului Electoral, pentru încălcarea legislaţiei electorale, CEC sau consiliul electoral de circumscripţie poate aplica grupului de inițiativă sau concurenţilor electorali următoarele sancţiuni: avertisment, anularea înregistrării grupului de inițiativă, intentarea procesului contravențional conform legislației, lipsirea de alocaţii de la bugetul de stat, ca sancțiune de bază sau complementară, solicitarea anulării înregistrării concurentului electoral.

Marina Tauber, candidata Partidului Politic „Șor”, a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al mun. Bălți. Tauber a obținut 47,93% din voturile valabil exprimate.