Principală  —  IMPORTANTE   —   SPPS a dispus acordarea protecției…

SPPS a dispus acordarea protecției candidatei desemnată la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița

Foto: gov.md

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a anunțat joi, 4 februarie, că odată cu numirea prin decret prezidențial a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova, începând cu data de 27 ianuarie, SPPS a dispus acordarea protecției lui Gavrilița.

„Specificăm că spectrul de măsuri de protecție include paza domiciliului și automobil de serviciu. Decizia privind acordarea întregului spectru de măsuri de protecție și pază a fost luată în baza Legii 134 din 2008 cu privire la SPPS. Conform legislației, anterior SPPS a acordat protecție și pază tuturor candidaților desemnați prind decret prezidențial la funcții de prim-ministru, dar și candidaților învingători prin scrutin electoral la funcția de președinte”, se arată într-o notă informativă a instituției.

Președinta Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier al R. Moldova miercuri, 27 ianuarie.

Anterior, Natalia Gavrilița a ocupat funcția de ministră a Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.

Natalia Gavrilița este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației, fiind secretară de stat și șefă a Cabinetului. În 2009-2013, a activat la Oxford Policy Management ca manager de portofoliu și consultant superior. Înainte de asta a fost angajată în Guvern, șefă a departamentului de politică și coordonare a ajutoarelor. În 2007-2008, a lucrat la Ministerul Economiei și Comerțului, în calitate de șefă a departamentului pentru politici și dezvoltare macroeconomică. Până a ajunge în Guvern, a activat la mai multe instituții din străinătate.

Publicitate
Publicitate