Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministrul de Externe: „Moldova condamnă…

Ministrul de Externe: „Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”

Sursa foto: CNN

R. Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. Este mesajul transmis de ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, Nicu Popescu, în contextul în care așa-numiții șefi ai republicii populare Donețk și Lugansk au anunțat organizarea de „referendumuri” privind aderarea la Rusia, fapt confirmat de liderul rus Vladimir Putin în adresarea sa de miercuri.

Într-un mesaj postat pe Twitter, ministrul Popescu notează că țara noastră „condamnă ferm planul Rusiei de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate”

„Reafirmăm și pe această cale sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional”, se mai menționează în mesaj.

Așa-numiții șefi ai republicii populare Donețk și Lugansk au anunțat marți, 20 septembrie, organizarea de „referendumuri” privind aderarea la Rusia. Presa afiliată Kremlinului scrie că „votarea” va avea loc în regiunile Herson și Zaporojie capturate ,în perioada 23 și 27 septembrie.

Tot marți, pe 20 septembrie, așa-numitul șef al autoproclamatei republici Donețk, Denis Pușilin, i-a cerut lui Vladimir Putin „cât mai curând posibil” să examineze subiectul privind aderarea republicii separatiste la Rusia.

Publicitate
Publicitate