• LIVE/ Ședința Guvernului: Pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale a fost adunată suma de 27 de mii de lei

  LIVE/ Ședința Guvernului: Pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale a fost adunată suma de 27 de mii de lei
  de
  vizualizări
  30 septembrie 2020 | 15:02

  Membrii Cabinetului de miniștri au pe ordinea de zi de miercuri, 30 septembrie, 15 subiecte.

  16:13. Chicu a îndemnat membrii Guvernului să facă „abstracție de înfierbântarea unor candidați”, în contextul scrutinului prezidențial. Ședința s-a încheiat.

  16:09. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 156/2002 cu privire la aprobarea Statutului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și abrogarea unor hotărâri de Guvern. Dumbrăveanu a precizat că prevederea privind inamovibilitatea funcție de director a fost exclusă.

  16:00. A fost aprobat proiectul cu privire la aprobarea Raportului semianual privind executarea bugetului național și componentelor acestuia pe anul 2020.

  15:55. A fost aprobat proiectul pentru prelungirea termenului de aplicare a unor norme din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

  15:51. A fost aprobat proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare.

  15:47. A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

  15:44. A fost aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

  15:40. A fost aprobat proiectul de lege cu privire la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și Oficiul Reprezentantului Guvernului în teritoriu.

  15:47. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1115/2016 cu privire la unele măsuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane.

  15:36. A fost aprobat Avizul la proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 215/2016 cu privire la tineret.

  15:32. A fost aprobat Avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative.

  15:30. A fost aprobat proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea lucrărilor de construcţie şi reabilitare a drumurilor în Republica Moldova.

  15:28. A fost aprobat proiectul cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului și abrogarea unei hotărâri de Guvern.

  15:26. A fost aprobată hotărârea cu privire la Platforma informațională în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.

  15:22. A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 438/2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova.

  15:18. Vitalie Valcov va fi numit, din 5 octombrie, director adjunct al Biroului Național de Statistică. El a fost selectat prin concurs.

  15:17. Alexei Cracan va fi ambasador în Portugalia și Maroc.

  15:15. A fost colectată suma de 27 de mii de lei pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale, a anunțat ministrul Finanțelor, precizând că nu au fost procesate toate datele, astfel că informația este de dimineață.

  15:12. Igor Șarov anunță că toți angajații Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” au fost transferați în alte instituții și activitățile preconizate vor fi realizate.

  15:07. Chicu, după ce a ascultat raportul Irinei Vlah privind inundațiile din Comrat: „Toate râulețele, râpele se află în stare deplorabilă”. Premierul i-a cerut ministrului Perju o reinventariere.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  De la 1 noiembrie câteva rute de microbuz își schimbă itinerarul

  Primăria municipiului Chişinău informează că în rețeaua de transport a municipiului au fost operate anumite modificări, conform prevederilor dispoziției nr. 585-d din 28 octombrie 2020 „Cu privire la aprobarea…
  De la 1 noiembrie câteva rute de microbuz își schimbă itinerarul

  Germania intră în lockdown parțial toată luna noiembrie. Franța, așteptată să anunțe măsuri similare

  Franța și Germania anunță noi măsuri de carantină împotriva coronavirusului. Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor f…
  Germania intră în lockdown parțial toată luna noiembrie. Franța, așteptată să anunțe măsuri similare

  Citiți joi în ZdG

  În ediția de joi, 29 octombrie, a Ziarului de Gardă, cu două zile înainte de alegerile prezidențiale, găsiți un interviu cu președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, din care aflați câți bani…
  Citiți joi în ZdG

  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va semna cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Bulgaria un Memorandum de cooperare în domeniile tineretului și sportului

  Guvernul a aprobat, astăzi, 28 octombrie, semnarea Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Bulg…
  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va semna cu Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Bulgaria un Memorandum de cooperare în domeniile tineretului și sportului

  Guvernul va aloca încă 24 de milioane de lei drept compensații pentru agricultori

  Cabitenul de miniștri a aprobat, astăzi, 28 octombrie, în ședință de Guvern, Hotărârea cu referire la alocarea a încă 24 de milioane de lei drept compensații pentru diminuarea consecințelor calamităților natura…
  Guvernul va aloca încă 24 de milioane de lei drept compensații pentru agricultori

  Ambasada României: Pricizări referitoare la regimul de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României

  Ambasada României în R. Moldova face o serie de precizări în urma întrebărilor apărute în spațiul public din R. Moldova cu privire la condițiile de intrare în România și exceptare de la carantină, ca urmare a m…
  Ambasada României: Pricizări referitoare la regimul de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României