• LIVE/ Ședința Guvernului: Pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale a fost adunată suma de 27 de mii de lei

  LIVE/ Ședința Guvernului: Pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale a fost adunată suma de 27 de mii de lei
  de
  vizualizări
  30 septembrie 2020 | 15:02

  Membrii Cabinetului de miniștri au pe ordinea de zi de miercuri, 30 septembrie, 15 subiecte.

  16:13. Chicu a îndemnat membrii Guvernului să facă „abstracție de înfierbântarea unor candidați”, în contextul scrutinului prezidențial. Ședința s-a încheiat.

  16:09. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 156/2002 cu privire la aprobarea Statutului Companiei Naționale de Asigurări în Medicină și abrogarea unor hotărâri de Guvern. Dumbrăveanu a precizat că prevederea privind inamovibilitatea funcție de director a fost exclusă.

  16:00. A fost aprobat proiectul cu privire la aprobarea Raportului semianual privind executarea bugetului național și componentelor acestuia pe anul 2020.

  15:55. A fost aprobat proiectul pentru prelungirea termenului de aplicare a unor norme din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică și modificarea unor acte normative.

  15:51. A fost aprobat proiectul cu privire la alocarea mijloacelor financiare.

  15:47. A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

  15:44. A fost aprobată semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.

  15:40. A fost aprobat proiectul de lege cu privire la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și Oficiul Reprezentantului Guvernului în teritoriu.

  15:47. A fost aprobat proiectul pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1115/2016 cu privire la unele măsuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane.

  15:36. A fost aprobat Avizul la proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 215/2016 cu privire la tineret.

  15:32. A fost aprobat Avizul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative.

  15:30. A fost aprobat proiectul cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea lucrărilor de construcţie şi reabilitare a drumurilor în Republica Moldova.

  15:28. A fost aprobat proiectul cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului și abrogarea unei hotărâri de Guvern.

  15:26. A fost aprobată hotărârea cu privire la Platforma informațională în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală.

  15:22. A fost aprobat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 438/2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova.

  15:18. Vitalie Valcov va fi numit, din 5 octombrie, director adjunct al Biroului Național de Statistică. El a fost selectat prin concurs.

  15:17. Alexei Cracan va fi ambasador în Portugalia și Maroc.

  15:15. A fost colectată suma de 27 de mii de lei pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale, a anunțat ministrul Finanțelor, precizând că nu au fost procesate toate datele, astfel că informația este de dimineață.

  15:12. Igor Șarov anunță că toți angajații Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” au fost transferați în alte instituții și activitățile preconizate vor fi realizate.

  15:07. Chicu, după ce a ascultat raportul Irinei Vlah privind inundațiile din Comrat: „Toate râulețele, râpele se află în stare deplorabilă”. Premierul i-a cerut ministrului Perju o reinventariere.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  DOC/ Decizia instanței la solicitarea lui Vladimir Țurcan de anulare a hotărârii prin care acesta a fost destituit din funcția de președinte al CC

  Magistrații Judecătoriei Chișinău (JC) au declarat inadmisibilă acțiunea depusă de către judecătorul Vladimir Țurcan împotriva Curții Constituționale (CC) prin care acesta solicita anularea hotărârii prin care…
  DOC/ Decizia instanței la solicitarea lui Vladimir Țurcan de anulare a hotărârii prin care acesta a fost destituit din funcția de președinte al CC

  O nouă licitație pentru amplasarea gheretelor. Primăria pune la bătaie 15 locații din parcurile capitalei

  La 9 decembrie va fi organizată cea de-a doua licitație deschisă pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău. Primăria urmează să pună la bătaie 15 loturi de pe t…
  O nouă licitație pentru amplasarea gheretelor. Primăria pune la bătaie 15 locații din parcurile capitalei

  Alegerile din R. Moldova și Georgia: mesaje comune de dezinformare pentru a înăbuși gândirea critică a alegătorilor

  Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a fost marcată de atacuri la persoană, discurs de ură și dezinformări. Alegătorii moldoveni au fost speriați că se vor închide școli, spitale, primării, iar or…
  Alegerile din R. Moldova și Georgia: mesaje comune de dezinformare pentru a înăbuși gândirea critică a alegătorilor

  Record de cazuri noi de Covid-19 în R. Moldova: 1 728 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

  R. Moldova înregistrează un nou record de cazuri Covid-19. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în ultimele 24 ore au fost înregistrate 1 728 cazuri…
  Record de cazuri noi de Covid-19 în R. Moldova: 1 728 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

  Euro depășește pragul de 21 de lei pentru prima dată în ultimii trei ani

  Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit pentru luni, 7 decembrie 2020, cursul oficial de schimb al monedei europene la 21,0487 lei. Potrivit expertului economic Veaceslav Ioniță, se poate afirma că este pen…
  Euro depășește pragul de 21 de lei pentru prima dată în ultimii trei ani

  Tu știi cum se cheltuiesc banii în localitatea ta?

  În ultimele săptămâni ale anului, tradițional, primăriile își planifică bugetele pentru următoarele 12 luni. Primarul, împreună cu alți funcționari, elaborează bugetul, iar consiliul local îl votează. Pentru mu…
  Tu știi cum se cheltuiesc banii în localitatea ta?