Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost publicată dispoziția…

DOC A fost publicată dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale privind regimul stării de urgenţă

Pe site-ul Guvernului a fost publicată dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova, din 1 aprilie curent, privind regimul stării de urgenţă.

„În ceea ce privește sistemul de învățănânt, rămânem pe poziția fermă că în localitățile în care se atestă incidența mai mare de 100 de cazuri la 100 de mii populație, procesul educțional se va desfășura la distanță, deocamdată cu excepția instituțiilor de educație timpurie. Grădinițele vor continua să activeze”, a spus premierul interimar în cadrul unui briefing de presă, joi, 1 aprilie.

„Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență vor fi decise la următoarea ședință”, a declarat prim-ministrul interimar joi, 1 aprilie, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Suntem în proces de analiză identificării surselor și mijloacelor financiare, pentru determinarea potențialelor acțiuni de susținere a populației și a mediului de afaceri. Propunerile de măsuri pentru încurajarea mediului de afaceri și susținerea agenților economici, precum și pentru protecția cetățenilor afectați de impunerea stării de urgență vor fi decise la următoarea ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale și vor fi expuse în următoarea decizie a acestei comisii”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul unui briefing de presă.

Prim-ministrul interimar al R. Moldova, Aureliu Ciocoi, a anunțat restricțiile care vor fi impuse în perioada stării de urgență, 1 aprilie – 30 mai curent. Astfel, de sâmbătă, 3 aprilie, în municipiile Chișinău și Bălți se va institui un regim special de circulație a persoanelor.

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

Deputații din Parlamentul de la Chișinău au aprobat miercuri, 31 martie, proiectul de hotărâre al Guvernului în exercițiu cu privire la declararea stării de urgență. 52 de deputați au votat pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova, pentru următoarele 60 de zile.

Cabinetul de miniștri a votat marți, 30 martie hotărîrea de Guvern, care presupune transmiterea Parlamentului a unui raport al Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

Acum un an, pe 17 martie 2020, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile.