Primele sugestii din partea diasporei pentru MAEIE

Recent, cinci reprezentanți ai diasporei R. Moldova din SUA au fost invitați la USAID, în Washington DC, pentru o discuție despre implicarea diasporei în procesele curente din R. Moldova. Ulterior, grupul a venit cu propuneri, despre care USAID a declarat că va ține cont în vizitele de lucru pe care le întreprinde în R. Moldova.

„Cu întelegerea că este foarte important ca propunerile noastre să rezoneze cu un grup cât mai mare din diasporă și fiind convinși că doar lucrând în echipă vom reuși să contribuim substanțial, am contactat mai multe persoane pentru un brainstorm.

Cei 9 reprezentanți ai USAID cu care am discutat au luat note de sugestiile noastre și ne-au asigurat că vor ține cont de ele în vizitele de lucru pe care urmează să le întreprindă în Moldova. După întâlnire, am expediat aceleași note pe adresa prim-ministrei Maia Sandu, a miniștrilor care vin din Diasporă și a Deputatului din partea Circumscriptiei 51, Dumitru Alaiba. Sperăm că macar unele sugestii se vor regăsi printre proiectele implementate.

Vă încurajez să luăm o atitudine participativă și să nu așteptăm doar direcții de la Guvern, care sperăm că va ține cont de sugestiile noastre măcar parțial”, a notat Elena Dragalin, reprezentantă a grupului diasporei.

Printre sugestiile punctate de grup se numără îmbunătățirea comunicării cu diaspora, prin organizarea de evenimente, live-uri, sesiuni Q&A cu participarea guvernanților, ambasadorilor, a consulilor și a Biroului Relații cu Diaspora, consultări în privința politicilor ce vizează diaspora și luarea deciziilor comune diaspora-Guvern, precum și oferirea unor servicii consulare mai calitative.

La sfârșitul lunii iunie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a îndemnat diaspora să expedieze, până pe 10 iulie 2019, propuneri și sugestii referitoare la îmbunătățirea activității consulatelor.

Propunerile pot fi transmise prin următoarele modalităţi:

  • Formular on-line: http://tiny.cc/consular
  • Adresa electronică: servicii.consulare@mfa.gov.md
  • Numerele de telefon: 0 80 090990 sau din străinătate +373 22 788722.

Sursa foto: Elena Dragalin/FB


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *