CARITATE. Respect pentru Anii voștri

Zilnic, la ZdG telefonează persoane în etate, ca să ne povestească despre greutățile ce li s-au adunat cu anii. Cineva nu are casă și stă printre străini, la un azil. Altcineva nu are bani pentru pâine. Altul se stinge de dor pentru copiii plecați, care l-au lăsat singur. Acum două zile, ne-a telefonat Irina Covaci, din Chișinău, despre care ZdG a scris în februarie 2018. Femeia ne-a povestit că a ajuns la capătul puterilor, nu mai poate trăi, din cauza pensiei mici, din cauza sănătății precare, din cauza medicamentelor prea scumpe, dar și pentru că se mișcă tot mai greu. Este viața unei foste inginere la întreprinderea „Zorile”, unde a muncit decenii la rând.

La 1 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Cu respect deosebit pentru Anii mulți, ai acestor persoane, ZdG, cu sprijinul cititorilor săi, a decis să inițieze o campanie de ajutor pentru Irina Covaci și pentru alți bătrâni ajunși în imposibilitatea de a se descurca singuri în viață. Orice mână întinsă, este binevenită.

Detalii la telefonul 022 23 44 38, sau la e-mail ziardegarda@gmail.com.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *