Un minor vizat în dosarul crimei de la Strășeni ar fi comis noi ilegalități în penitenciar

În perioada sărbătorilor de iarnă, deținuților din penitenciare le-au fost organizate diverse activităţi educative și cultural-artistice din partea conducerii. Chiar și așa, deținuții din penitenciare nu au ezitat să comită și unele ilegalități. 

Astfel, la data de 30 decembrie un deținut minor de la penitenciarul nr.13 – Chișinău s-a plâns că a fost agresat sexual de către un alt deținut din celulă (agresorul este din grupul deținuților, care se fac vinovați de comiterea crimei de la Strășeni). Serviciile de resort ale penitenciarului întreprind măsuri pentru stabilirea veridicității celor invocate, fiind implicați în acest sens medicii legiști și anunțate organele procuraturii și Avocatul copilului. Tot atunci, același deținut agresor a efectuat un atac și asupra personalului penitenciar (au avut de suferit doi angajați), fiindu-i aplicată ca măsură excepțională mijloace speciale. Decizia definitivă va fi adoptată de către procuratura mun. Chișinău.

Ieri, 1 ianuarie 2018, în jurul orei 17:00, angajații penitenciarului nr.10 – Goian au oprit tentativa de evadare a unui minor, care a încercat să forțeze ușa de rezervă a sectorului de detenție, părăsind încăperea unde participa la o activitate educativă împreună cu alți deținuți. La fel, au fost anunțate organele procuraturii și Avocatul copilului.

Totodată, în prima zi a anului, angajaţii Serviciilor regim şi supraveghere din penitenciare au efectuat percheziţii în celulele deţinuţilor fiind depistate: 10 telefoane mobile, 6 încărcătoare pentru acestea, 7 cartele SIM, aproximativ 270 litri de băutură preparată în penitenciar şi 15 kg de drojdie uscată. Cazurile menţionate au fost documentate conform legislației în vigoare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *