Principală  —  Blog  —  Podcast ZdG   —   PODCAST/ Ce este populismul? Discutăm…

PODCAST Ce este populismul? Discutăm cu deputatul Eugen Sinchevici (PAS) și Nikita Romenskii (PSRM) – Podcast „Tinerii de Gardă”

În al patrulea episod al podcastului „Tinerii de Gardă” vorbim despre POPULISM – o temă discutată pe larg și utilizată de mai toate forțele politice, dar ne-am abținut de la a o comenta noi înșine – membrii Colegiului tinerilor ZdG. În schimb, am găsit doi tineri ce reprezintă două partide politice diferite și i-am adus la noi în studio pentru a le auzi opiniile și a oferi platformă egală tinerilor gata să-și argumenteze punctele de vedere.

Ei sunt Eugen Sinchevici, cel mai tânăr deputat din istoria Republicii Moldova și reprezentant al Partidului Acțiune și Solidaritate, și Nikita Romenskii, coordonator Mass-media al Gărzii Tinere, organizația de tineret a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Invităm ascultătorii noștri să deducă și să învețe cât mai multe din această discuție între tinerii politicieni. 

Pentru a nu rata niciun episod, vă îndemnăm să vă abonați pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Anchor sau Spotify (disponibil în afara R. Moldova).

O întrebare la care am încercat să obținem răspuns a fost dacă populismul este, într-adevăr, un curent exclusiv negativ și dăunător sau are și ramificații moderate și acceptabile. Am încercat să auzim opinia invitaților și asupra ideilor extremiste – de exemplu, sunt acestea legitime dacă sunt susținute de o majoritate, sau există limite și în această privință? De așteptat au fost și exemplele locale de populism, o conversație care a prins o formă de ping-pong între invitații noștri. 

___

Dacă doriți să ne scrieți o părere, scrisoare, sugestie de temă ce merită abordată și dacă doriți să ne auzim împreună la un episod „Tinerii de Gardă”, vă invităm să ne scrieți la adresa de email tineri.zdg@gmail.com.

Podcastul „Tinerii de GARDĂ” este realizat de Colegiul Tinerilor de la Ziarul de Gardă și poate fi ascultat pe YouTube, pe zdg.md, dar și pe toate platformele majore de podcasting. Ne găsiți căutând: „Ascultă ZdG” 🎧