Principală  —  Blog   —   Cititorul de Gardă/ Declară-ți dragostea…

Cititorul de Gardă Declară-ți dragostea cu ZdG „Cel mai fericit om e acela care iubește”

În adresa redacției au continuat să vină scrisori în care cititorii își declară dragostea pentru persoana apropiată. Vă mulțumim tuturor. Câștigătorii vor fi anunțați în prima ediție a lunii martie.

„Îl voi păstra în suflet toată viața, cât mi-a mai rămas”

O cititoare fidelă a ZdG din Moara de Piatră, raionul Drochia, ne scrie că dragostea adevărată nu se uită niciodată și că la ai săi 75 de ani încă păstrează în suflet fiorul și amintirea primei sale iubiri. 

Sunt pensionară și am 75 de ani, dar am fost și eu tânără, și am iubit. Dragostea adevărată nu se uită niciodată. Eram elevă în clasa a 9-a când am primit propunerea de prietenie, pe atunci așa era. El era în clasa a 10-a. Ne-am întâlnit până am absolvit școala medie. Apoi el a plecat la Chișinău, la Institutul Agricol, iar eu în anul următor – la Tiraspol, la Institutul pedagogic. Ne trimiteam scrisori, ne întâlneam în vacanțe.

El a absolvit institutul, s-a angajat la lucru într-un colhoz din raionul Sângerei. La scurt timp însă, în urma unei intervenții chirurgicale, a decedat. Au fost lacrimi, nopți nedormite, dar timpul lecuiește…

Au trecut ani, eu m-am căsătorit în satul vecin. Ambii mei părinți sunt înmormântați la cimitirul din satul lui. De Paștele Blajinilor, în fiecare an merg la părinți și trec numaidecât și pe la mormântul lui. Îi pun flori și sărut granitul rece. De fiecare dată îmi amintesc de dragostea noastră mare, frumoasă și curată. Îl voi păstra în suflet toată viața, cât mi-a mai rămas. 

Dragoste există, dar cu părere de rău, există și dragoste falsă. Cum s-o deosebești?

Dragostea mea pentru copii, nepoți și strănepoți e la plural, dar pentru omul iubit e la singular. Dragi cititori, iubiți! Cel mai fericit om e acela care iubește, indiferent pe cine și ce”, ne-a scris cititoarea. 

„Am iubit-o, o iubesc și o voi iubi până la sfârșitul vieții mele”

Ion Dimitrioglo din satul Chircăieștii Noi, raionul Căușeni, ne scrie că este unicul cititor al ZdG din localitate, iar declarația de dragoste i-o adresează soției sale, Ioana. 

Dragă redacție, eu, Dimitrioglo Ion, de 74 de ani, din Chircăieștii Noi, raionul Căușeni, un cititor fidel al ZdG, unicul cititor din localitate, vreau să vă zic că odată cu sosirea lunii februarie, o lună a dragostei, o lună în care sărbătorim Dragobetele, este perioada perfectă pentru a spune soției mele, Ioana Gheorghe, de 72 de ani, că am iubit-o, o iubesc și o voi iubi până la sfârșitul vieții mele. E o soție excelentă, inteligentă, gospodină și mamă a patru copii frumoși: 2 băieți și 2 fete”, ne-a scris cititorul.

Am fost binecuvântați cu doi băieți minunați și cu o dragoste curată

Ion Croitoru ne-a trimis o declarație de dragoste pentru soția sa, Felicia, alături de care trăiește o frumoasă poveste de iubire.

„Dragă redacție de la Ziarul de Gardă, vreau să încep acest mesaj exprimându-mi recunoștința sinceră pentru că continuați să publicați declarații de dragoste din partea noastră, a cititorilor. Este o oportunitate minunată de a împărtăși și de a celebra sentimentele noastre în fața întregii țări.

În special, aș dori să dedic aceste cuvinte și o poezie dragostei mele, soției mele adorate, Felicia Croitoru. Povestea noastră de dragoste este una care încântă inimile, pornind de la un moment magic în care eu, moderator la un post de radio local și ea, o ascultătoare dedicată și pasionată de jurnalism, am simțit că destinele noastre se împletesc într-un mod unic și special.

Felicia a fost fermecată de vocea mea la radio, iar eu am fost captivat de pasiunea și devotamentul ei pentru informație și pentru frumusețea cuvintelor. Astfel, începutul nostru a fost marcat de conversații inspirate și de descoperirea unui interes comun pentru lumea din jurul nostru.

În timp, dragostea noastră a crescut și s-a întărit, ducându-ne pe drumul unei călătorii minunate împreună. Am fost binecuvântați cu doi băieți minunați și cu o dragoste curată, care ne-a învăluit în fiecare zi a vieții noastre.

Astăzi, în acest spațiu al recunoștinței și al iubirii, vreau să împărtășesc o poezie dedicată Feliciei, femeia care mi-a schimbat viața și care mi-a oferit cea mai frumoasă poveste de dragoste.

Dragostea mea cea veșnică!

În zori de zi, când lumina străbate

Și soarele își deschide aripile,

Îți spun că dragostea noastră e vie,

Ca un cântec ce-n inimi răsare.

Prin văi de flori și păduri de vis,

Îți strig numele în vântul ce bate,

Căci tu ești comoara ce o caut,

În zori de zi sau când seara se lasă.

Prin nopți de stele și visări adânci,

Îți simt prezența ca o alinare,

În brațele tale găsesc liniștea,

Și tot ce vreau e să te iubesc mereu.

Ești raza ce strălucește-n întuneric,

Ești mireasma ce-mi înflorește gândul,

Cu tine viața e un dans de vis

Și fiecare clipă e un sărut.

Cu fiecare răsărit de soare

Și cu fiecare apus de stea,

Promit să-ți dăruiesc inima mea,

Căci tu ești.

Mulțumesc din suflet, dragă redacție a Ziarului de Gardă, pentru că ne oferiți acest spațiu minunat de a celebra dragostea noastră și pentru că ne permiteți să împărtășim această poveste frumoasă cu întreaga lume”, ne-a scris Ion Croitoru.

„Dragostea nu are vârstă”

Maria Plămădeală din satul Dahnovici, raionul Hîncești, ne-a trimis o scrisoare în care explică ce înseamnă dragostea pentru ea. 

Unde dragostea lipsește,

Tot în jur se risipește,

Din dragoste iarba crește,

Din dragoste floarea înflorește.

Din dragoste pomul rodește,

Din dragoste copilul zâmbește.

Un puișor își strigă mama lui

Dragoste mai mare nu-i.

Din dragoste vine iubirea. Iubirea de mamă, de copii, de soață, de soț. Când ea, iubirea, e puternică, totul în jur strălucește, în jur toate apar de la sine, La început o pereche de tineri, apoi o familie bună, care crește urmași, cetățeni de folos societății. Dar dragostea cea mai mare este dragostea de Dumnezeu, îndemnul lui la omenie, la bunătate, la răbdare și înțelegere. Acestea sunt cele mai plăcute calități pentru Domnul. Ele ne aduc la dragostea mare pe viață. 

Dragostea nu are vârstă. Dacă știm s-o ocrotim, ea ne însoțește prin viață până la capăt. Toți îndrăgostiții sunt frumoși. Dacă sunt tineri, au o frumusețe caracteristică vârstei – iuțime, agerime, veselie, frumusețe fizică. Dacă sunt mai în vârstă, au înțelepciune, hotărâre în acțiuni, trăsături acumulate pe parcursul vieții. Dar în ochii lor sclipesc aceleași steluțe ale dragostei. Așa văd eu dragostea la cei 75 de ani ai mei”, ne-a scris cititoarea.