Principală  —  Advertoriale   —   De ce investițiile în apartamente…

De ce investițiile în apartamente pentru chirie atrag moldovenii?

Victor Romanescu

Un apartament în Chișinău care se dă în chirie este, probabil, cea mai sigură investiție imobiliară pentru orice cetățean din țara noastră. Cererea de chirii în Chișinău este mereu mai mare decât oferta la categoria apartamentelor cu 1 și 2 camere. Cele mai solicitate sunt apartamentele în chirie cu bugetul 200-400 Euro/lunar. În acest segment sunt cuprinse atât apartamentele din blocuri noi, cât și din cele vechi.

De ce investițiile imobiliare sunt în topul investițiilor cetățenilor la noi în Moldova? În acest articol, Victor Romanescu, teamleader-ul echipei Romanescu&Co, descrie una dintre strategiile de investiții, cumpărare și dare în chirie.

Avantajele investiției în imobile pentru închirierea lor ulterioară:

  • Venit stabil și previzibil. Chiria se achită lunar pe cardul proprietarului sau în numerar. Semnând un contract de minimum un an cu chiriașul, proprietarul are certitudinea că va primi o sumă determinată de bani pe parcursul acestui an, lunar, din transmiterea în locațiune a acestui imobil.
  • Rentabilitate triplă în raport cu depozitele bancare în valută. Astăzi depozitele bancare la termen, în valută, oferă o dobândă de cca 2,55-2,75% anual. Un apartament în chirie însă oferă o rentabilitate de minimum 7% la banii investiți.
  • Imobilul crește în preț pe parcursul timpului, în timp ce banii își pierd valoarea din cauza inflației. Astfel, un apartament procurat pentru închiriere, pe lângă faptul că va genera un venit lunar stabil, își va spori și valoarea în timp. Deseori, familiile investesc banii în imobile pentru închiriere, venitul lunar îl cheltuie pe necesități curente, iar capitalul de bază, folosit pentru procurarea apartamentului, este conservat. Aceste apartamente constituie bogăția familiei, agonisită prin muncă, ce poate fi transmisă copiilor.

Totodată, de succes se bucură și chiria caselor la sol din anumite zone ale Chișinăului. Spre exemplu, una dintre cele mai solicitate zone este cea din nemijlocita apropiere a parcului „Valea Morilor”, dar și restul sectorului Centru. Este o zonă populară în rândul reprezentanțelor diplomatice străine, care deseori iau imobilele în chirie pe o perioadă de mai mulți ani.

În concluzie, investiția într-un imobil în Chișinău pentru închiriere reprezintă nu doar o sursă de venit stabil și previzibil, ci și o modalitate eficientă de a vă proteja economiile și de a vă asigura un viitor financiar sigur și stabil. Această strategie poate fi privită ca o formă de fond de pensii privat, oferind siguranță în ziua de mâine și construind o bază financiară solidă pentru generațiile viitoare.

* Acesta este un articol publicitar (P). Textul a fost formulat de compania care a plasat anunțul.