12 pacienți cu deficiențe mentale au fost aduși la mitingul organizat de PD

La mitingul din fața Teatrului de Operă și Balet din Chișinău au participat 12 persoane cu deficienţe mentale, care au fost aduși de la Internatul psihoneurologic din satul Bădiceni, Soroca. Acest lucru a fost confirmat de angajații internatului.

„Toți beneficiarii noștri sunt pe teritoriu. Bărbatul cu deficiențe mentale, care a dispărut, nu e de la noi. Da, la miting au fost 12 pacienți de ai noștri, dar ei au fost toți aduși înapoi”, ne-a explicat o angajată a Internatului psihoneurologic. Întrebată cine i-a adus la acțiunea de protest pe pacienții cu deficiențe mentale, aceasta s-a eschivat. „Nu pot să vă spun. Eu nu am fost cu ei și nu pot să spun cine le-a zis să fie duși acolo. Vorbiți cu directorul, doar că el se află acum pe foaie de boală și nu are cum să vă răspundă”, a adăugat femeia.

Potrivit avocatei Violeta Gașițoi, dreptul celor 12 beneficiari ai internatului au fost încălcate, în cazul în care aceștia nu știau care este scopul plecării lor la Chișinău. „Dacă ei singuri au decis să participe la acest miting, atunci nimeni nu putea să le interzică acest lucru. Însă, știind situația de la internate, când oamenii nu urmăresc știrile de la TV sau radio, atunci bănuiesc că inițiativa de participare a acestor pacieți este dirijată de conducerea instituției”, subliniază avocata.

Amintim că la 13 ianuarie, a avut loc un miting pentru susținerea Partidului Democrat. Oamenii aduși din mai multe regiuni ale țării au cerut crearea unui Guvern democrat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. alex kooper

  Nu putem exclude ca portalurile de stiri Topesti si ProFilat , VOR VENI SI CU STIRI DE GENU CA SI MORTII AU VENIT LA PROTESTUL DE SUSTINERE A UNUI GUVERN!!! Astazi portalurile PLDMedia , recurg la criminalizare de informatie!! Cind se va pune capat acestei prostii?!

 2. Simion

  De fapt, toti activistii din Junta pd – sarmanta ca o cadana si repugnanta ca o pagana – sunt candidati la casa de nebuni. Psihopati exclusivisti fiind, unii au deja abonament de locatar, te vrajesc, te folosesc, te manipuleaza cu povesti S.F.despre ei. Vaneaza, racoleaza, monopolizeaza. Exagereaza, dramatizeaza, bocesc, pentru a parea o victima vanata. PD – tomberonul clasei poltice, oul de cuc prin casele de nebuni, lazaretul pleprelor, scaturina travestitilor, colonia fugarilor.

 3. Reformatorul

  Avocata aceasta a fost la internat să vadă dacă au TV sau nu? Eu am fost în vizita la unul din spitale si pot sa spun ca acestia se informeaza, s odata ce au dreptul la vot si la libera alegere garantat de lege, atunci nici s ale innterzica plecarea la protest nu avea nimeni nici un drept. Nu polemizati si nu aberati atita pe acest subiect, va simtiti frustrati ca desi cu Usatii Platforma si slugile lui filat, nu ati putut aduna in PMAN mai multi oameni decit acei ce au fost la protestul impotriva anticipatelor sau care-i treaba?!

 4. Aurel

  Ei, hai … eu cred că a răspuns de fapt vre-un pacient de acolo, cikă teme de investigație, da oare asta chiar îi temă de investigatie ? apropo ati vorbit cu citi lucrători de acolo ? ori trebuia cel putin cu 2-3 ca să vă confirme

 5. Anatolie Mereuta

  ZZZZZZOrice om este liber sa faca ce vrea,dar in orice spital ai fi nu poti pleca fara stirea conducerii,in spitale si sanatorii,nimeni nu pleaca cand vrea si cum vrea,asa este regulamentul, Ganditi-va ce ar fi sa plece fiecare din spital sau sanatoriu cand vrea,dar nu numai PDM a adus oamenii in strada,ce Usatai sau Dodon nu i-a adus pe oameni in strada sau platforma DA nu a fost stransa de cineva,asa fac toti,,Aici problema este cu oameni care au boli mintale care nu se stie cum reactioneaza in multime,ceea ce este periculos,dar la noi se poate orice,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *