Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   De la 1 martie, concurs…

De la 1 martie, concurs deschis pentru funcţia de procuror general

Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al R. Moldova a fost constituită prin Dispoziţia Preşedintelui Parlamentului DDP/C-1 nr.5 din 13.02.2013, în temeiul art.125 alin.(1) din Constituţia Republicii Moldova şi art.14 alin.(2) din Regulamentul Parlamentului.

La data de 27 februarie 2013, Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al Republicii Moldova a aprobat Regulamentul privind modul de organizare şi desfăşurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al Republicii Moldova, textul privind organizarea şi desfăşurarea concursului public pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General al Republicii Moldova, precum şi Criteriile de Evaluare pentru aprecierea participanţilor la concurs.

Actele aprobate de comisie se anexează şi sînt disponibile pe pagina web a Parlamentului www.parlament.md şi a Procuraturii Generale www.procuratura.md

Recepţionarea dosarelor candidaţilor se va efectua în perioada 1-15 martie 2013, pe adresa mun.Chişinău, str.Serghei Lazo nr.1, sediul Institutului Naţional al Justiţiei. După expirarea termenului acordat pentru depunerea dosarelor va urma publicarea Listei participanţilor admişi şi a informaţiilor privind aceştia.

Conform programului de activitate al Comisiei, audierea publică a participanţilor admişi la concurs va avea loc în perioada 26-28 martie 2013.