Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Totul în 4 ore:…

VIDEO Totul în 4 ore: Noii vechi miniștri au depus jurământul, iar Dodon promite Guvernului „susținere solidă în Parlament”

La doar 4 ore de la anunțul prim-ministrului Ion Chicu cu privire la revocarea din funcție a celor 4 miniștri ai Partidului Democrat din Moldova (PDM), noii miniștri au depus jurământul.

Noii miniștri sunt:

  • Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii
  • Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
  • Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării
  • Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Șeful statului Igor Dodon spune că astăzi au fost făcute schimbări care „oricum urmau a fi făcute imediat după alegeri”.

„După alegeri, urmează și alte multe schimbări nu doar la Guvern. vor fi schimbări care se încadrează în nevoile de a răspunde la provocările create de pandemie”, a spus Dodon.

Acesta a dar asigurări că după alegeri Guvernul va avea „susținere solidă în Parlament” fie de la o „alianță mai largă”, fie de la „toți deputații responsabili”.

La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a ținut să motiveze rapiditatea cu care au fost numiți noii miniștri.

„Este un eveniment care nu era planificat, dar se poate întâmpla într-o democrație. Ține de decizia PDM de a-și retrage deputații din Guvern. Am acționat rapid pentru ca instituțiile să funcționeze la capacitate maximă, dat fiind că suntem într-un an dificil. Suntem în perioada în care promovăm și aprobăm bugetele și propuneri de creștere a economiei. Nu că avem o zi în săptămână, dar nu avem nicio oră liberă și a trebuit să asigurăm funcționalitatea ministerelor”, a motivat Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu a anunțat luni dimineață, în jurul orei 09:00, că i-a revocat din funcție pe cei 4 miniștri ai PD și va cere președintelui să accepte demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea. Anunțul vine după ce sâmbătă, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că după alegeri va retrage reprezentanții formațiunii de la guvernare.