Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Se protestează și în…

VIDEO Se protestează și în diaspora. Mesajul moldovenilor din Irlanda: „Noi vom fi alături până scoatem hoția din țară”

Moldovenii de peste hotare au ieșit și ei la protest, în susținerea celor de acasă. Astfel, un grup de cetățeni stabiliți în Irlanda au ieșit astăzi la o manifestație, punctând că se alătură astfel moldovenilor aflați în fața Parlamentului și, totodată, solicitând alegeri anticipate.

Ne-am adunat aici băieții de bună credință de la Dublin, în suportul protestelor și tuturor celor de la Chișinău. Noi suntem alături. Vrem să ne expunem indignarea de ceea ce fac un grup de parlamentari, care vor să meargă împotriva voinței poporului. Noi vrem să le aducem aminte că indiferent de câte televiziuni și câți bani au ei, nu au nicio șansă să manipuleze această societate”, spune Alexei Verdeș, unul din moldovenii veniți la manifestație.

Miercuri, 2 decembrie, președinta aleasă Maia Sandu a chemat oamenii în stradă să își apere votul din 15 noiembrie, spunând că regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc și încearcă să fure rezultatele votului.

Deputații socialiști au înregistrat miercuri un proiect de lege prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să fie luat din subordinea președintelui R. Moldova. Comisia juridică numiri și imunități a aprobat cu 5 voturi un raport pentru două lecturi în acest sens.

Autorii proiectului de lege, sunt aceeași care în iunie 2019 au elaborat proiectul de modificare a Legii SIS, prin care activitatea Serviciului a trecut în coordonarea șefului statului. Este vorba despre deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

Această inițiativă legislativă vine odată ce președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, a pierdut lupta pentru încă un mandat prezidențial, în fața candidatei PAS, Maia Sandu.