Principală  —  Video  —  Dincolo de investigații   —   VIDEO/ Dosare vechi și rețineri…

VIDEO Dosare vechi și rețineri noi. „Dincolo de investigația” ZdG în care v-am prezentat detalii despre dosarele de îmbogățire ilicită

La sfârșitul lunii ianuarie curent, Ziarul de Gardă v-a prezentat detalii despre dosarele de îmbogățire ilicită, infracțiune care este incriminată în R. Moldova deja de opt ani. Până în prezent însă au fost pronunțate doar două sentințe de condamnare, din 50 de cauze penale inițiate în total de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție. O sentință este cu amendă, iar la închisoare cu executare a fost condamnată o singură persoană – judecătorul Oleg Melniciuc. 

Pe de altă parte, un număr record de dosare pe îmbogățire ilicită a fost pornit în toamna anului trecut, după reținerea și suspendarea din funcție a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Până în decembrie 2021, au fost inițiate 14 cauze penale, inclusiv pe numele mai multor procurori, judecători, ofițeri CNA, șefi de întreprinderi de stat. Iar la începutul lunii februarie, procurorii i-au reținut, în dosare de îmbogățire ilicită, pe ex-deputații transfugi Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu. 

În materialul video de mai jos veți afla ce se află „Dincolo de investigația” ZdG în care v-am prezentat detalii despre dosarele de îmbogățire ilicită, instrumentate în R. Moldova, în ultimii opt ani.