Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Un nou record meteorologic: În…

Un nou record meteorologic: În luna aprilie s-a înregistrat cea mai mare cantitate de precipitații înregistrată vreodată

Sursa foto: pixabay

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță joi, 4 mai, o cantitate-record de precipitații înregistrată în luna aprilie 2023. Potrivit meteorologilor, aceasta a fost cea mai ploioasă lună din toată perioada de observații meteorologice.

Potrivit sursei citate, în luna aprilie cantitatea lunară a precipitațiilor a atins 120-175 mm, ceea ce reprezintă 280-390% din norma lunară.

„RECORD: Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează despre noul record: în luna aprilie cantitatea lunară a precipitațiilor pe 65% din teritoriul țării a atins 120-175 mm (280-390% din norma lunară), ceea ce în această lună se atestă pentru prima dată din toată perioada de observații meteorologice.”, transmite Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Un alt record a fost înregistrat pentru luna ianuarie 2023. Conform meteorologilor, pe 18 ianuarie 2023 temperatura maximă a aerului pe teritoriul R. Moldova a atins +18,1 grade Celsius la stația meteorologică Ceadâr-Lunga, nivel ce se semnalează în ianuarie pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale.