Principală  —  IMPORTANTE   —   SHS anunță că a fost…

SHS anunță că a fost înregistrat un nou record termic pentru luna ianuarie

Sursa foto: SHS

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) informează că a fost înregistrat un nou record termic pentru luna ianuarie. Astfel, conform meteorologilor, pe 18 ianuarie 2023, temperatura maximă a aerului pe teritoriul R. Moldova a atins +18,1 grade Celsius la stația meteorologică Ceadâr-Lunga, nivel ce se semnalează în ianuarie pentru prima dată din toată perioada de observaţii instrumentale.

„Adițional, pe 18 ianuarie 2023, temperatura medie zilnică a aerului pe teritoriul țării a depășit valorile normei cu 12-14°C (norma constituie -2..-4°C), fiind în luna ianuarie, de asemenea, pentru prima dată din toată perioada de observații meteorologice”, anunță SHS.

Conform SHS, recordul precedent s-a înregistrat pe 5 ianuarie 2022 și a constituit +17,4ºС la stația meteorologică Tiraspol.

Meteorologii prognozează vreme caldă și pentru următoarele zile. Astfel, în intervalul 19 ianuarie, ora 20:00 – 20 ianuarie, ora 20:00, precipitații atmosferice în linii generale vor lipsi, doar ziua în nordul țării local vor cădea ploi slabe. Izolat vor apărea condiții de formare a ceții, iar vântul va sufla din sud-est slab spre moderat, în unele localități cu intensificări.

Potrivit SHS, noaptea, temperatura minimă a aerului ușor va crește situându-se între +3..+8 grade Celsius, iar temperatura maxima a zilei va oscila între +10..+15 grade Celsius.