Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMĂ ORĂ/ Parlamentul a decis…

ULTIMĂ ORĂ Parlamentul a decis ridicarea imunității deputatei Marina Tauber

Parlamentul a satisfăcut cererea procurorului general interimar, Ion Munteanu, de a ridica imunitatea deputatei fostului Partid Șor, Marina Tauber, care este învinuită de amestec în înfăptuirea justiției, după ce a întrerupt ședința Curții de Apel, care se desfășura cu ușile închise și în care Ilan Șor a fost condamant la închisoare.

Cu 57 de voturi pro, proiectul de hotărâre a fost aprobat. Opt deputați au votat contra, iar 17 nu au votat.

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, Marina Tauber a declarat că nu înțelege pentru a câta oară și de ce PG cere ridicarea imunității sale.

„Înțeleg că acest circ cu ridicarea imunității mele a fost organizat ca nimeni să nu atragă atenție la un raport penibil al domnului prim-ministru Recean. Eu deja nu cunosc a câta oară îmi este ridicată această imunitate și de ce. (…) Ceea ce mi se incriminează este de râs și de plâns. Dacă vă amintiți, ultima ședință a Curții de Apel, unde Ilan Șor a primit condamnare, în care eu, împreună cu susținătorii dumnealui, am intrat cu megafoane. Am auzit că judecătorii sunt presați de actuala guvernare și împreună cu oamenii au decis să întru acolo și să rog ca judecătorii să-și facă meseria corect și liber”, a spus Tauber.

Cererea de astăzi de a-i ridica imunitatea Marinei Tauber este a noua la număr. Toate cererile de până acum au fost satisfăcute de Parlament.