Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Judecătoria Chișinău, sediul…

ULTIMA ORĂ Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, urmează să examineze demersul procurorilor în cazul lui Viorel Morari

Demersul procurorilor care cer 30 de zile de arest pentru șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, urmează să fie examinat în câteva minute de magistrații judecătorii Chișinău, sediul Ciocana.

Informația a fost confirmată de unul din avocații lui Viorel Morari. Vasile Foltea ne-a declarat că a aflat cu surprindere despre examinarea demersului cu jumătate de oră înainte de ședință. Foltea spune că informația a primit-o de la procurorul de caz și nu de la Judecătorie așa cum este normal.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut marți, 19 ianuarie. Marți dimineață, șeful suspendat al PA a fost citat de către responsabilii din cadrul Procuraturii Generale (PG) unde i-au fost aduse noi învinuiri într-un nou dosar intentat pe numele lui. Morari este bănuit de patru capete de acuzare: „exces de putere”, ”fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale i-a înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea pentru patru capete de acuzare și a depus demers pentru aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Publicitate
Publicitate